"Şampiyon olunamazsa Terim bırakır"

25.06.2020 - 14:43 | Son Güncellenme: 25.06.2020 - 14:50

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılı takımın şampiyonluk şansını değerlendirdi. Kıran, deneyimli çalıştırıcı Fatih Terim'in geleceği hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı. Fatih Terim, sezon sonunda görevi bırakacak mı?

"Şampiyon olunamazsa Terim bırakır"

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kıran, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile ilgili çarpıcı bir ifade kullandı. Fatih Terim, sezon sonunda görevi bırakacak mı? Kıran, Radyospor canlı yayınında konuştu.

Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Turgay Kıran’ın açıklamaları şu şekilde:

Turgay Kıran: ”Başakşehir şampiyonluğa daha yakın”

Hakemlerin Galatasaray’ı olumsuz etkilediğini söyleyen Kıran, şampiyonluk yarışında Başakşehir’in daha avantajlı olduğu fikrini taşıyor.

Kıran, ”Oyun sahada oynanır. Ama son günlerde masa başında oynanmaya başladı diye düşünüyorum. Hakemler ve TFF ile ilgili sıkıntılar var. 4 takımdan biri şampiyon olacak. Görüntüye göre; Okan Buruk’un çalıştırdığı Medipol Başakşehir olacak. Başakşehir’in taraftar gücü yok. Galatasaray ve diğer büyükler taraftar gücüyle oynuyor. Taraftarsız maçlarda sıkıntı yaşıyorlar. Favori Başakşehir” diye konuştu.

“Albayrak ceza alsa ne olur, almasa ne olur?”

Yöneticilerin görevini eksik yaptığını belirten Kıran, Fatih Terim’in yeterince destek göremediğini ifade etti. Galatasaray’ın eski yöneticisi, ”Haksızlık olduğunda bir tek Fatih Terim tepki gösteriyor. Abdurrahim Albayrak ve diğer yöneticiler ne yapıyor? Başkanı bu konuda ayırıyorum. Sağlık sorunları yaşadı. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Galatasaray kazanınca Albayrak ortada. Kaybedince ortada yok. Galatasaray’da söz söyleyecek kimse yok. Albayrak maça gitse ne olur, gitmese ne olur? Böyle bir ortadama Fatih Terim haksızlığa tepki gösterince de ceza alıyor” dedi.

“Okan Buruk’un Galatasaray’da çalışma hayali var”

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk’un gelecekte sarı-kırmızılı takımda çalışmak gibi bir hayali olduğunu belirtirken, Galatasaray’a karşı ciddi bir hazırlık yaptığını şu sözlerle vurguladı:

“Okan Buruk artık deneyimli bir teknik adam. Galatasaray’a karşı iyi hazırlanacaktır. İyi hazırlanacaktır ki gelecekte Galatasaray’ın teknik direktörü olabilsin. Çünkü bu hayali var. Okan Buruk, Galatasaray sevdası sebebiyle, ‘Buyurun maç sizin olsun’ demez. Tam tersine Galatasaray’da ilerleyen dönemlerde görev almak için kendini göstermek ister.”

“Şampiyon olunamazsa Fatih Terim ayrılır”

Turgay Kıran, sezon sonunda şampiyonluk gelmezse Fatih Terim’in ayrılacağını düşünüyor. Kıran, “Fatih Terim 2 senedir yalnızları oynuyor. ‘Sonra konuşacağım’ diyor. Terim, Galatasaray’da çok önemli başarılar kazandı, kazandırdı. Terim, eğer sezon şampiyon olunamazsa sezon sonunda gider. Zaten yönetime kırgınlıkları var. Yeniden kuracağı takım için anlaşma sağladığı isimler bile başka takımlara gidiyor. Terim, başarılı olamayacağı yerde durmaz” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler