Şampiyon, RADYOSPOR'da konuştu: Artık kesik bacağımı annemden saklamıyorum

16.11.2017 - 11:01 | Son Güncellenme: 16.11.2017 - 11:01

Ampute Milli Takımı Kaptanı Osman Çakmak, RADYOSPOR'da Sabri Ugan'ın 'Isınma Turu' programına konuk oldu.  Çakmak, elde ettikleri Avrupa Şampiyonluğu ile konuşurken, AJANSSPOR'un derledikleri şöyle:

"Biz Türk halkına borçluymuşuz, böyle bir başarıyı neden daha önceden elde etmedik diye. Bu başarı tesadüf  değil, planlı bir başarı."

"Ben er olarak askerlik yaptım ama Türk halkı bana o büyük yüreği ile bana her yerde komutanım diyor"

"Ben yeni gazi olduğumda annem yatmadan ben protezimi çıkarmıyordum, üzülmesin diye. Şimdi annemin karşısında  sahaya çıkıp top oynuyorum Lütfen engelli kardeşlerimize sen yapamazsın demeyin. Sporla tanışssınlar.
Yönlendirin. Birçok branş var."

"Spor yapmak isteyen engelli kardeşlerimiz Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu'na ulaşsın. Raporlarına  göre orada herkesi doğru branşa yönlendiriyorlar.

"Gazilerimizi rehabilite etmek amaçlı kurulan bir branş. Sonra engelli diğer kardeşlerimizi de aramıza aldık.  Sayın Cumhurbaşkanımız da her zaman destekledi."

"Avrupa'da bazı şartlar vardı. 12 takım oluşmalıydı. Bu olduktan sonraki bu haliyle ilk şampiyona Türkiye'de  yapıldı. Ve o ilk kupayı da ülkemiz aldı"

"Şampiyonluk sonrası verilen sözlerin yüzde 60'ı verildi. Ali Ağaoğlu evleri noter huzurunda tapularıyla  verdi. Ama biz inanın ki bunu hediye için yapmadık. Zaten bunlar hesapta yoktu. Ama tabi ki bir çocuğunuz size
iyi karne getirdiğinde siz onu ödüllendirirseniz onu teşvik edersiniz."

"Eğer A Milli Takım İzlanda'yı yenip Dünya Kupası'na gitseydi, biz de Avrupa Şampiyonu olsaydık biz bir aşama  daha atlayacaktık."

"Biz çok iyi bir organizasyon yaptık. Sahada ve dışarıda. Herkes çok iyi ağırlandı. Şimdi hedef Dünya Kupası"

"Biz Vodafone Arena'da oynamak istiyoruz dediğimde o gece uyumadım. Polonya'yı yenemezsek ertesi gün finalde  biz olmayacağız, o statta başkası oynayacak dedim kendi kendime..."

"2014'te üçüncü olduğumuz Dünya Kupası'nda bu kez 2018'de kupayı almak istiyoruz."

"Maddi olarak sıkıntıda olan, mesela temizlik şirketinde çalışan arkadaşlarımız vardı. Şimdi biraz daha geniş  imkanlarla çalışacaklarından, başarımız da artacaktır."

Senin için hazırladığımız haberler