Kayserispor - Sivasspor: 2-3 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
26.05.2022 - 22:01 | Son Güncellenme: 27.05.2022 - 00:01

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Kayserispor ile Sivasspor karşılaştı. Sivasspor, normal süresi 1-1 biten maçı uzatma devrelerinde 3-2 kazanarak, kupanın sahibi oldu.

Kayserispor - Sivasspor: 2-3 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası'nda final maçı nefes kesti. Kupanın sahibi olmak için Yukatel Kayserispor ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. İstanbul'da oynanan dev maçın normal süresi 1-1 berabere bitti. Uzatma devrelerine giden finali, Sivasspor, 3-2 kazandı. Yiğidolar, 2021/22 sezonu Türkiye Kupası şampiyonu oldu.

Anadolu'dan İstanbul'a akın!

İki Anadolu takımının arasında oynanacak dev final öncesi Kayseri ve Sivas'tan taraftarlar İstanbul'a akın etti. Atatürk Olimpiyat Stadı, yaklaşık 40 bin kişi ile doldu. Finali stattan izleyemen tarafarlar ise maçı, şehirlerinin kent meydanında düzenlenen organizasyonlardan takip etti.

"Sahada kardeşlik, tribünde kardeşlik!"

Maçı öncesi iki takım teknik direktörleri de örnek davranışlar sergiledi. Özellikle Kayserispor teknik direktörü Hikmet Karaman'ın sağ duyulu açıklaması dikkat çekti. Karaman, "Hiçbir sportif başarı insan sağlığından, canından daha değerli olamaz. Bugüne dair ilk duam, komşu, kardeş Anadolu’nun iki güzel şehrinin güzel insanları selametle İstanbul’a gelsinler, sağ salim evlerine dönsünler. Sahada kardeşlik, tribünde kardeşlik!" dedi.

Final tempolu başladı

Mücadele, tempolu başladı. Sivasspor'un topa daha fazla sahip olduğu dakikalarda Kayserispor'un planı ise hızlı hücumdu. İki takım da tehlikeli ataklar ile rakip ceza alanına gelmeyi başarsa da ilk yarım saat golsüz geçildi.

Ramazan havluyu buldu!

Karşılaşmanın 33. dakikasında Kayserispor, finalde 1-0 öne geçti. Sol kanattan gelişen Kayserispor akınında Carole ortasını yaptı. Savunmada Uğur'un kafayla uzaklaştırmak istediği topu ceza yayı üzerinde kontrol eden Ramazan Civelek, sağ ayağının üstüyle, sağ köşeye sert vurdu. Top, kaleci Ali Şaşal'ın filelere astığı havluyu da bularak ağlarla buluştu.

Kayseri soyunma odasına önde girdi

Yenilen golden sonra Sivassporlu taraftarların büyük desteği ile karşılaşan Kırmızı-Beyazlılar, baskısı derecesini yükseltti. Oyun planını aynı tutan Kayserispor, maçın ilk yarım saatlik bölümünde olduğu gibi hızlı hücumlar ile tehlike yaratmayı planladı. İlk yarının sonunda taraflar soyunma odasına 1-0 skor ile girdi.

Yiğidolar eşitliği yakaladı

Ziraat Türkiye Kupası finalinin ikinci devresi düşük tempo ile başladı. İlk yarıya göre topa sahip olmakta zorlandığı görünen Sivasspor, 60. dakikada kazandığı duran top ile eşitliği yakaladı. Yiğidolar'ın rakip yarı alanın ortalarından Fajr ile kullandığı serbest vuruşta Yatabare'nin indirdiği topa sağ ayağının içiyle Appindangoye dokundu ve ağları sarstı.

Lung Kayseri'yi ayakta tuttu

Kayserispor'un kalecisi Lung, yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti. Sivasspor'un beraberlik golünün ardından kalesinde iki önemli tehlike gören tecrübeli file bekçisi, Kırmızı-Beyazlılar'ın ataklarını sonlandırmayı başardı.

Sağ taraftaki son çizgiye yakın noktadan kullanılan serbest vuruşta Fajr'ın ortasında Yatabare müthiş yükselip, sert bir kafa vuruşu yaptı. Altıpasın yakınlarından gelen topu kaleci Lung kornere çeldi. Bu pozisyondan 5 dakika sonrasında ise Ahmet Oğuz'un yerden ortasına ön direkte Erdoğan bomboş durumda vuruşunu yaptı. Kaleci Lung, direk dibinden çıkardı.

Maçın normal süresinde kazanan çıkmadı

Son dakikalarına doğru temponun oldukça düştüğü karşılaşmanın normal süresinde başka gol sesi çıkmadı. 90 dakika sonunda skor 1-1'i gösterirken maç, uzatma devrelerine gitti.

Uzatma devresinde mükemmel gol

Karşılaşmanın normal süresinde eşitlik bozulmayınca, iki devreden oluşan uzatmalara gidildi. Sivasspor, ilk uzatma devresine golle başladı. 95. dakikada kendi yarı alanında kaptığı top sonrası sol kanattan gelişen Yiğidolar'ın atağında Hakan Arslan'ın derinlemesine pasıyla çaprazdan içeri sokulan Gradel, sağ ayağının içiyle uzak köşeye nefis vurdu. Direğin içine çarpan top filelerle buluştu.

Kayseri'den cevap geldi

Adına yakışır bir final olan maça, ikinci uzatma devresinde yeniden denge geldi. Kayserispor, 107. dakikada İlhan Parlak'ın golü ile sevindi. Sarı-Kırmızılılar'da sağ taç çizgisi önünden Hosseini'nin şık ortasına penaltı noktası üzerinde Appindangoye'den önce yükselen İlhan Parlak, yakın köşeye doğru nefis bir kafa vuruşu yaptı ve ağları buldu.

Yiğidolar son sözü söyledi!

Kayserispor'un golünden kısa süre sonra Sivasspor, tekrar öne geçti. 113. dakikada, Sivasspor'un sağ kanattan Ahmet'le uzun kullandığı taç atışının ardından ceza yayı içinde topu alan Fajr, derinlemesine bir pas yolladı. Ceza alanı sağ çaprazında topu alan Kayode, ikiye bir pozisyonda boş durumdaki Konate'yi gördü ve o da topu ağlara yolladı.

Sivasspor tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kaldırdı

Sivasspor, tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaştı. Yiğidolar, oynadığı ilk finalde kupayı kaldırdı. Kırmızı-Beyazlılar daha önce 2009,2013 ve 2015 yıllarında Türkiye Kupası'nda yarı finale kadar ilerleyebilmiş, ancak bu noktadan sonra turnuvaya veda etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler