Şampiyonlar Ligi elemelerine dair her şey! İkinci ön elemede elenirse...

04.08.2020 - 10:34 | Son Güncellenme: 04.08.2020 - 10:39

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi ön eleme macerası ne zaman başlıyor? Kura çekimleri ne zaman? Kadro UEFA'ya ne zaman bildirilecek? Eğer ikinci ön eleme turunda elenilirse yoluna nereden devam edecek? İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi elemelerine dair her şey! İkinci ön elemede elenirse...

Mert ELAM-AJANSSPOR

Süper Lig’i üçüncü sırada bitiren Beşiktaş, 2020-21 sezonunda Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmaya hak kazanmıştı. Elemelere ikinci turdan başlayacak olan siyah beyazlıları zorlu bir maraton bekliyor.

Şampiyonlar Ligi gruplarına katılım iki farklı yol var. Bunlardan birisi şampiyonlar yolu, diğeri de lig yolu. Beşiktaş lig yoluyla katılmak için mücadele verecek. Şampiyonlar yolunda ise liglerini şampiyon olarak tamamlamış kulüpler yer alacak.

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu maçı ne zaman?

Siyah beyazlılar, ikinci ön eleme turu maçına 25/26 Ağustos tarihinde çıkacak. Pandemi öncesi çift maçlı eliminasyonla belirlenen kazanan bu seneye özgü tek maçta belirlenecek. Yani maçı kazanan kendini direkt olarak üçüncü ön eleme turunda bulacak.

İkinci ön eleme turu muhtemel rakipler! Kura çekimi ne zaman?

İkinci ön eleme turu kura çekimi 10 Ağustos tarihinde yapılacak. Kuraya seri başı olarak katılan Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri PAOK, AZ Alkmaar ve Lokomotiva Zagreb.

Transfer için kritik tarih 20 Ağustos!

Beşiktaş transferlerini 20 Ağustos’a kadar bitirmek zorunda zira UEFA’ya verilecek 25 kişilik listenin son teslim tarihi 20 Ağustos olarak belirlenmiş. İlk listenin ardından Şampiyonlar Ligi gruplarına kadar listeye sadece iki ekstra futbolcu eklenebiliyor. O yüzden 20 Ağustos eleme maçları adına Beşiktaş için hayati.

Üçüncü eleme turu kura çekimi ve maç tarihleri ne zaman?

Eğer Beşiktaş ikinci ön eleme turunu başarıyla geçerse üçüncü ön eleme turu maçını 15/16 Eylül’de oynayacak. Kura çekimi ise 31 Ağustos’ta yapılacak. Burada da aynen ikinci ön eleme turunda olduğu gibi tek maçlı eliminasyon sistemi uygulanacak.

Beşiktaş’ın bu turda da seri başı olması garanti.

Bu karşılaşmalarda ev sahibi çekilecek kura sonucu belli olacak.

Beşiktaş, Play-Off turunda seri başı olabilir mi?

Üçüncü ön eleme turu da başarıyla geçilirse geriye sadece Play-Off turu kalıyor. Burada kazanan çift maçlı eliminasyon sistemiyle belirlenecek. Lig yolundaki Play-Off’a dört takım kalacak. İkisi Şampiyonlar Ligi bileti alacak. Eğer Benfica ve Dinamo Kiev, Play-Off turuna kalırsa Beşiktaş kurada seri başı olamayacak. Ancak bu iki takımdan en az birisi üçüncü ön eleme turunda elenirse Beşiktaş burada da seri başı olarak yer alacak.

Play-Off turu kurası 1 Eylül’de. Maçlar ise 22/23 Eylül ile 29/30 Eylül tarihlerinde oynanacak.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda elenirse ne olacak?

Böyle bir senaryoda siyah beyazlılar yoluna Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turu ana yolundan devam edecek (bir de şampiyonlar yolu var).

Şampiyonlar Ligi’ne üçüncü ön eleme veya Play-Off turunda veda ettiği takdirde ise yoluna Avrupa Ligi gruplarından devam edecek.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’ne üçüncü ön eleme turunda veda eden Başakşehir (Olympiakos’a elenmişti) yoluna Avrupa Ligi gruplarından devam etmişti.

Şampiyonlar Ligi ne zaman başlıyor?

Şampiyonlar Ligi’nde grup aşaması 20/21 Ekim tarihlerinde başlayacak. Kura çekimi ise 1 Ekim’de yapılacak.

Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Başakşehir, Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek. Beşiktaş da 4 maçı başarıyla atlatıp kendini bu devler arenasına atmaya çalışacak.

Şampiyonlar Ligi’nde en son ne zaman iki takımla mücadele ettik?

Türkiye’de en son 2007-08 sezonunda iki takım birden Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmıştı. Şampiyon Fenerbahçe ön elemede Anderlecht engelini 1-0 ve 2-0’lık galibiyetlerle geçmiş, Beşiktaş da Sheriff ve Zürich’i eleyerek Şampiyonlar Ligi bileti almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler