Şampiyonlar Ligi finali Amerika’ya mı gidiyor?

26.02.2021 - 20:30 | Son Güncellenme: 26.02.2021 - 20:36

Son dakika haberleri… UEFA’nın Şampiyonlar Ligi heyecanını kıta dışına yaymayı düşündüğü, bunun için de final maçını ABD’de oynatacağı iddia edildi. Devler Ligi’nde hangi final Amerika’da oynanacak? Detaylar haberimizde…

Şampiyonlar Ligi finali Amerika’ya mı gidiyor?

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Avrupa futbolunun en prestijli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi için devrim niteliğinde bir karar gündeme geldi. UEFA’nın kısa bir süre içinde dev turnuvanın finalini Amerika Birleşik Devletleri’nde oynatacağı ileri sürüldü.

UEFA Başkanı Ceferin'in rüyası

İddianın sahibi olan İngiliz The Sun gazetesi, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in ABD’nin 2025 finaline ev sahipliği yapabileceğine inandığını yazdı. Hatta bu karşılaşma için New York'taki MetLife Stadyumu'nun şimdiden seçildiği dahi öne sürüldü.

Haberde son yıllarda ülkelerin kendi Süper Kupa'larını sıklıkla yurtdışında oynatmasıyla doğan trende UEFA’nın da ayak uyduracağı vurgulandı. Şampiyonlar Ligi’nin Avrupa dışına taşınmasının futboldaki endüstrileşmenin kaçınılmaz sonucu olduğu da ifade edildi.  

ABD'ye gitmek Azerbaycan'a gitmekten kolay!

İngiliz gazetesinin, "Örneğin Portekiz'den Azerbaycan'a gitmek, New York'a gitmekle neredeyse aynı. Taraftarlar için sorun değil" yorumu da dikkat çekti.

82 bin kişilik statta Amerikan Futbolu oynanıyor

UEFA Başkanı Ceferin’in gözüne kestirdiği New York’taki MetLife Stadyumu, 2010 yılında açıldı. 82 bin kapasiteli stat Amerikan Futbolu Ligi’nde (NFL) New York Giants ve New York Jets takımlarına hizmet veriyor. 

Şampiyonlar Ligi'nde 2021 finali Türkiye'de

Bilindiği gibi Şampiyonlar Ligi’nde 2020-21 sezonunun finali bir yıllık ertelemeyle İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.  

Senin için hazırladığımız haberler