Şampiyonlar Ligi finali Lizbon'da iddiası

07.06.2020 - 01:32 | Son Güncellenme: 07.06.2020 - 01:38

Şampiyonlar Ligi finali Lizbon'da iddiası

UEFA'nın, koronavirüs nedeniyle ertelenen Şampiyonlar Ligi'ni "8'li Final" şeklinde Portekiz'in başkenti Lizbon'da oynatmaya karar verdiği ve bu kararını 17 Haziran'da açıklayacağı belirtildi.

Bild'in haberine göre; UEFA 8'li Final" şeklinde oynatmayı planladığı Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapacak kenti 17 Haziran'da açıklayacak.

Almanya'nın Frankfurt kentiyle ve Rusya'nın da başkent Moskova ile finallere talip olduğu ancak yarışı Portekiz'in başkenti Lizbon'un kazandığı kaydedildi.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Portekiz takımının bulunmamasının, Portekiz'in UEFA'nın vergi muafiyeti konusundaki siyasi taleplerini yerine getirmesinin, gereken stadyum sayısınına sahip olmasının ve koronavirüs vaka sayılarının yönetilebilir olmasının Lizbon'u bir adım öne çıkardığı ifade edildi.

Öte yandan daha önce İspanyol basınında çıkan haberlerde, Benfica'nın maçlarını yaptığı Estadio da Luz Stadı'nın tercih edilebileceği, tek maçlı eliminasyon sistemi şeklinde oynanacak 8'li Final"in 22 Ağustos'ta başlayacağı ve finalin de 29 Ağustos'ta yapılacağı belirtilmişti. 

Şampiyonlar Ligi finali normal şartlar altında 29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacaktı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler