Şampiyonlar Ligi Moldova'da! Sheriff Tiraspol tarih yazdı

26.08.2021 - 00:28 | Son Güncellenme: 26.08.2021 - 00:46

Dinamo Zagreb’i 3-0’ın rövanşında 0-0 ile eleyen Sheriff Tiraspol, Şampiyonlar Ligi gruplarına Moldova'dan kalan ilk takım oldu. İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi Moldova'da! Sheriff Tiraspol tarih yazdı

AJANSSPOR-HABER

Şampiyonlar Ligi play-off turu maçları 3 karşılaşmayla tamamlandı. Dinamo Zagreb'i eleyen Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol tarihi bir başarıya imza attı.

Moldova'yı Şampiyonlar Ligi'ne taşıdı

Rakibini kendi sahasında 3-0 yenen Sheriff, Hırvatistan'da oynanan rövanştan da 0-0'lık sonuçla dönerek Şampiyonlar Ligi gruplarına kaldı. Sheriff Tiraspol, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak ilkm Moldova takımı oldu. Moldova ise Devler Ligi heyecanının yaşanacağı 34. ülke olarak kayıtlara geçti.

İlgini Çekebilir
Monaco direkten döndü, Beşiktaş üzüldü
Habere Git

Dirk Kuyt'tan Şampiyonlar Ligi formatına eleştiri 

Bu durum Avrupa Süper Ligi tartışmalarını yeniden alevlendirecek gibi görünüyor. Zira Avrupa'nın dev kulüpleri kendilerine maddi açıdan fazla bir getiri sağlamayan bu tip takımlarla oynamak istemiyor. Fenerbahçe'nimn eski futbolcusu Dirk Kuyt da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Sheriff gibi takımların Şampiyonlar Ligi'nde olmaması gerek" ifadesini kullanmıştı.

Salzburg ve Shakhtar da Devler Ligi'nde

Gecenin öteki maçlarında Brondby'i deplasmanda 2-1 yenen Salzburg ve Monaco'yu uzatmada 2-2'lik skorla eleyen Shakhtar Donetsk Şampiyonlar Ligi'ne kalan diğer takımlar oldu.  

Senin için hazırladığımız haberler