İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finalinde Oynanacak Top Basına Sızdı!

Akın Ungan
06.01.2023 - 15:47 | Son Güncellenme: 06.01.2023 - 16:14

Son dakika | İstanbul'daki UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak top basına sızdı. Topun üzerindeki detaylar Türkiye'den motiflerle dolu. İşte detaylar.

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finalinde Oynanacak Top Basına Sızdı!

AJANSSPOR HABER

Bu sezonki UEFA Şampiyonlar Ligi finali İstanbul'da oynanacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda planlanan dev finalde karşı karşıya gelecek takımlar henüz belli değil ama finalde kullanılacak topun üzerindeki motifler belli. Şampiyonlar Ligi topu, basına sızdı.

Top basına sızdı! Türk motifleri dikkat çekti

10 Haziran Cumartesi günü, İstanbul'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kullanılacak top basına sızdırıldı. Topun üzerindeki tasarım, çini görselleri ve Türk motifleri dikkat çekti.

Avrupa'yı Asya'ya bağlayan üç köprü simgelendi

Footy Headlines tarafından sızdırılan final topunun üzerinde çini benzeri görseller bulunuyor. İstanbul'un zengin tarihi ve Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan üç köprü simgeleniyor.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Tarihi çıkış! Beşiktaş ve Galatasaray maçları tekrarlansın
Habere Git

Altın renk İstanbul tarihi, gümüş renk kupayı simgeliyor

Görselde yer alan bilgilere göre topun üzerindeki yıldızlar arasındaki boşluklar çini desenleri ile doldurulmuş durumda. Yıldızlardaki altın renk İstanbul'un tarihi zenginliğini, gümüş renk ise Şampiyonlar Ligi Kupası'nı temsil ediyor.

2020'de yapılacaktı, pandemi engel oldu

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin ilk olarak 2020 yılında yapılması planlanmıştı. Fakat Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenerek, 2020 finali Portekiz'in Lizbon kentine alındı.

Hiç temsilcimiz yok

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'den hiçbir takım bulunmuyor. Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor, grup aşamasına katılmak için mücadele ettiği play-offlar'da Danimarka temsilcisi Kopenhag'a elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etti.

Son şampiyon Real Madrid!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezon Real Madrid şampiyon oldu. Karim Benzema önderliğinde İspanyol dev, kupanın sahibi oldu. Stade de France'de oynanan zorlu finalde Liverpool ile karşı karşıya gelen Real Madrid, 59. dakikada Vinicius Junior'un golü ile 1-0 kazandı.

İstanbul'daki 2005 finali nefes kesti

İstanbul, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ne 2005 yılında ev sahipliği yapmıştı. İngiliz Liverpool ile İtalyan Milan arasında yaşanan kıyasıya rekabet, normal sürenin dışına taştı. Maçın ilk yarısını 3-0 geride kapatan Liverpool, ikinci devrede bulduğu 3 golle maçı uzatmalara götürdü. Golsüz geçen iki uzatma devresinin ardından seri penaltı vuruşları yapıldı. Penaltılarda Milan'ı 3-2 yenen Liverpool, kupaya uzanan taraf oldu. Eşsiz heyecanıyla bu maç, Şampiyonlar Ligi tarihine geçti.

Senin için hazırladığımız haberler