Şampiyonlar Ligi'nde Comolli finali! İngilizler röportaj yaptı, manşete taşıdı...

28.05.2019 - 14:20 | Son Güncellenme: 28.05.2019 - 17:20

Şampiyonlar Ligi'nde Comolli finali! İngilizler röportaj yaptı, manşete taşıdı...

Cumartesi akşamı Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool ile Tottenham karşı karşıya gelecek. İngiltere'nin The Independent gazetesi de bu dev maç öncesi iki takımda da görev alan Damien Comolli ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajı gerçekleştiren gazeteci Jack Pitt-Brooke, Şampiyonlar Ligi finali için "Damien Comolli finali" ifadesini kullandı. İşte röportajdan yansıyanlar...

Şampiyonlar Ligi'nde Comolli finali!

Tottenham'daki görevinden 11, Liverpool'daki görevinden ise 7 yıl önce ayrılan Comolli, şimdilerde farklı bir heyecan yaşıyor. Görev aldığı iki eski kulübü Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya geliyor.  

Bu durumla gurur duyup duymadığı sorulan Fransız sportif direktör, "Yıllar içinde süregelen gelişimi görmek keyif veriyor" dedi. 

Haberde, Liverpool'un Premier Lig şampiyonluğunu son ana kadar kovalayıp Şampiyonlar Ligi'nde üst üste iki sene final oynamasında Comolli etkisi olduğu belirtiliyor. 

Kasım 2010'da geldi, Liverpool'u değiştirdi!

Kasım 2010'da göreve gelen Comolli, kulübün analiz ve transfer departmanını 21. yüzyıla uygun hale getirmekle görevlendirilmişti. İlk iş olarak Tottenham'ın şef scoutu Steve Hitchen'ı göreve getirdi. Ajax'tan Luis Suarez'in transfer edilmesinde Hitchen'ın büyük payı olduğunu belirten Fenerbahçe sportif direktörü, "Onu Gröningen'den bu yana takip ediyordu. Onun yaptığı işler böyle. Suarez o kadar başarılı oldu ki Liverpool'u tekrar kendine getirdi. Her şeyi başlatan kıvılcım gibiydi" dedi.

Öte yandan Comolli'nin Liverpool'a yaptığı Andy Carroll, Charlie Adam, Stewart Downing ve Jordan Henderson transferleri çok tartışılmıştı. Ancak özellikle Henderson uzun vadede Liverpool kaptanlığına kadar yükselerek başarılı bir transfer olduğunu gösterdi. 

Liverpool'dan gönderilme nedeni Henderson transferi!

Comolli, Liverpool'dan gönderilme nedeni olarak Henderson transferinin gösterildiğini de söyledi: "Kovulduğum günü hatırlıyorum. Kulüp sahipleri Jordan Henderson transferini büyük bir hata olduğunu söylemişlerdi. Bana söyledikleri tek şey buydu."

Saha dışında yaptığı iki transfer kulübün geleceğini şekillendirdi!

Liverpool'un dönüşüm sürecinde Comolli'nin öncülük ettiği iki transfere daha yer verilmiş haberde. Bunlar Michael Edwards ve Ian Graham. Veri konusunda uzman olan bu iki isim, Liverpool'a kazandırılarak transfer ve diğer konularda kulübe çağ atlatmış.

Moneyball filminde olduğu gibi analitiğe ve veriye önem veren Comolli o dönem yaptığı hamlelerin çok eleştirildiğini ancak şimdilerde bu değerlerin çok daha önem kazandığına vurgu yaptı ve ekledi "Graham ve Edwards'ın çok zeki olduklarını ve kulübü bir sonraki aşamaya taşıyacaklarını biliyordum."

Van Dijk ve Alisson transferleri için ne düşünüyor?

Comolli, Liverpool'un Van Dijk'a 75, Alisson'a da 67 milyon sterlin bonservis ücreti ödemesini de değerlendirdi. Bazı yorumcuların bu fiyatları eleştirdiğini söyleyen Comolli, "Ancak benim dışarıdan gördüğüm Liverpool, bütçesine bakıp bu oyuncuların kendilerine neler kazandırabileceklerini hesaplayarak böyle ücretler ödemiştir. İnsanlar bu bonservis ücretlerini fazla bulurken ben buna hiç katılmamıştım. Onların nasıl çalıştıklarını biliyorum. Veriler ışığında o yatırımlardan nasıl geri dönüş alacaklarını biliyorlardı." ifadelerini kullandı.

Fransız sportif direktör Tottenham dönemine de değindi. Luka Modric'i Barcelona'nın elinden kaptıklarını söyleyen Comolli, kulüp sahibi Daniel Levy içinse, "Hayatım boyunca tanıştığım en zeki insanlardan bir tanesi" dedi.

Liverpool ve Tottenham'a övgüler!

Comolli son olarak Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili görüşlerini paylaştı:

“Bu durum iki kulübün de yönetim kalitesi hakkında birçok şey söylüyor. İki kulübü yöneten isimler çok çok akıllı ve parlak insanlar. Eğer sizinle beraber çalışmak isteyen insanlar varsa, ortak bir kültüre ve ortak değerlere sahipseniz, başarılı olma şansınız yüksek olur. Bayern Münih, Real Madrid, Manchester United ve Juventus gibi çok paraya sahipseniz bununla başarıyı satın alabileceğinizi düşünürsünüz. Spurs ve Liverpool daha farklı anlayışa sahip. Onlardan daha az paraları var, bu yüzden farklı düşünmeleri gerekli. Bu nedenle kültür, değerler, doğru yerde doğru insanlara sahip olmak büyük bir rol oynuyor.”

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler