Şampiyonlar Ligi'ne Burak Yılmaz ve Halil Umut Meler damgası

29.09.2021 - 23:40 | Son Güncellenme: 30.09.2021 - 12:27

Şampiyonlar Ligi'ndeki Lille-Salzburg maçında Burak Yılmaz bir gol atıp takımı aleyhine penaltı yaptırdı. Halil Umut Meler ev sahibi lehine 2 penaltı verdi. İşte detaylar...

Şampiyonlar Ligi'ne Burak Yılmaz ve Halil Umut Meler damgası

AJANSSPOR-HABER

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Salzburg, Lille'i 2-1 yendi. Avusturya'da oynanan ve Halil Umut Meler'in yönettiği karşılaşmada ilginç olaylar yaşandı.

 

Burak'tan Halil Umut Meler'e 'Yapma hocam'

Meler öne 35. dakikada ev sahibi lehine penaltı noktasını gösterdi ve Karim Adeyemi takımını 1-0 öne geçirdi. Halil Umut Meler, 53. dakikada bu kez Burak Yılmaz'ın hareketine penaltı verdi. Bu kararı sonrası VAR'dan gelen uyarıyı dikkate alan hakemimiz, pozisyonu tekrar izledi. Mete Kalkavan'ın uyarısıyla ekran başına giden Meler'in yaklaşık 3 dakika pozisyonu izlemesi dikkat çekti. Bu sırada Burak Yılmaz'ın Halil Umut Meler'e "Hoca yapma ya" dediği ekranlardan duyulurken, Meler kararını değiştirmedi.

 

Şampiyonlar Ligi'nde en uzun inceleme

Mücadelenin VAR hakemi Mete Kalkavan, pozisyonu izlemesi için Halil Umut Meler'i çağırdı. Kalkavan'ın Meler'i, pozisyon öncesinde faul beklentisinin oluştuğu pozisyonla ilgili ekrana davet ettiği düşünülüyordu. Ancak Halil Umut Meler'e, ceza sahası içerisinde düdük çaldığı penaltı pozisyon izletildi. Bu iki pozisyonun detaylı incelemesi yaklaşık 3 dakika sürdü ve Şampiyonlar Ligi'nde alışık olmadığımız vakit kaybı yaşandı. Meler, kararından geri adım atmazken pozisyonları Burak Yılmaz ve arkadaşlarına izah etti.

 

Mete Kalkavan, Halil Umut Meler'i zor duruma mı düşürdü?

Hürriyet gazetesinin haberine göre, protokolde VAR, gri pozisyonlara müdahil olamıyor. Penaltı pozisyonunda fiziki müdahale olmasına karşın Meler'in ekrana davet edilmesi bu açıdan tartışma yarattı.  

Salzburg maçlarında penaltı rekoru

Bu pozisyonda Burak sarı kart görürken, Karim Adeyemi kendisinin ve Salzburg'un ikinci golünü kaydetti. Avusturya temsilcisi böylece Devler Ligi'ndeki ilk 2 maçında 5 penaltı kazanmış oldu. 

Burak Yılmaz tarihe geçti

Burak Yılmaz ise, 62. dakikada Lille'in golünü attı ancak konuk takım puan çıkaramadı. Öte yandan Burak, Şampiyonlar Ligi tarihinde gol atan en yaşlı Türk futbolcu oldu. (36 yıl, 76 gün)

 

 

Lille 1 puanda kaldı

Lille'de Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik mücadeleyi yedek kulübesinde tamamladı. Bu sonuçla Salzburg puanını 4 yaparken, Fransız temsilcisi 1 puanda kaldı. Grubun diğer maçında Wolfsburg ile Sevilla 1-1 berabere kalarak 2'şer puana yükseldi.

Senin için hazırladığımız haberler