Şampiyonlar Ligi'nde ilginç gece

22.02.2017 - 01:25 | Son Güncellenme: 22.02.2017 - 01:25

Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda tarihi bir gece yaşandı! Manchester City, Etihad Stadı'nda Monaco'yu ağırlarken gecenin diğer maçında Atletico Madrid, Bayer Leverkusen'e konuk oldu. Tarihe geçen gecede toplam 14 gol kaydedildi.

Manchester City - Monaco maçında ev sahibi sahaya; Caballero, Sagna, Stones, Otamendi, Fernandinho, Toure, Sterling, De Bruyne, Sane, Silva ve Agüero ile çıktı. Jardim ise şu isimleri tercih etti: Subasic, Sidibe, Raggi, Glik, Mendy, Fabinho, Bakayoko, Bernardo Silva, Lemar, Mbappe, Falcao.

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça hareketli geçti. 26'da Sane'nin asistiyle Raheem Sterling, Manchester City takımını öne geçiren golü attı.
6 dakika sonra Falcao, Fabinho'dan gelen topla skoru eşitlemeyi başardı. 40'ta Mbappe, gidişatı Monaco lehine çeviren golü kaydetti. Asist yine Fabinho'dan... İlk yarı konuk ekibin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. 50'de Falcao penaltıyı kaçırdı. Agüero, 58. dakikada savunmanın hatasıyla skoru eşitledi. Penaltı atışından faydalanamayan Falcao, 61'de muhteşem bir vuruşla Monaco'yu tekrar öne geçirdi.

71'de kornerden gelen topa çok iyi vuran Agüero tekrar beraberliği getirdi. 77. dakikada Stones, skoru Manchester City lehine çevirdi.
Oyunda kontrolü ele alan Manchester City, 81'de Sane ile skoru 5-3'e taşıdı. Tarihe geçecek mücadele 5-3 sona erdi.

Gecenin diğer maçında geçen yılın finalisti Atletico Madrid, Bayer Leverkusen'e konuk oldu... Bayer Leverkusen; Leno, Henrichs, Dragovic, Ömer Toprak, Wendell, Benjamin, Brandt, Aranguiz, Havertz, Bellarabi, Kampl ve Chicharito ile maça başladı.

Atletico Madrid ise Moya, Vrsaljko, Savic, Gimenez, Filipe Luis, Koke, Saul, Carrasso, Gabi, Griezmann ve Gameiro 11'ini seçti.
Konuk ekip 17. dakikada Saul Niguez'in güzel golüyle üstünlüğü sağladı. 25'te Antoine Griezmann ile Atletico Madrid farkı 2'ye çıkardı. İlk devrede başka gol olmadı.

48'de Bellarabi farkı bire indirdi. Gameiro, 59'da penaltı atışını gole çevirerek Atletico'ta tekrar 2 farklı skoru getirdi.
68. dakikada Savic'in ters vuruşuyla skor 3-2 oldu. Oyuna sonradan dahil olan Fernando Torres, 87'de farkı bir kez daha ikiye çıkardı. Atletico Madrid 4-2'lik sonuçla büyük bir avantaj yakaladı.

(Hürriyet)

Senin için hazırladığımız haberler