UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye Kararı Saygı Duruşu ve Ortak Pankart

Ajansspor
13.02.2023 - 16:09 | Son Güncellenme: 13.02.2023 - 16:22

Şampiyonlar Ligi başta olmak üzere, tüm UEFA turnuvalarındaki maçlarda, Türkiye'deki depremzedeler için, ortak pankart açılıp, saygı duruşu yapılacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye Kararı Saygı Duruşu ve Ortak Pankart

Hüseyin Özkök - AJANSSPOR

Türkiye, on binlerce insanımızın ölümüne, yüzbinlercesinin yaralanmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. İlk saatten itibaren tüm ülke tek yürek olarak yardıma koşarken, spor dünyası da en önlerde yer aldı. Başta dört büyükler olmak üzere  tüm kulüpler taraftarlarıyla kampanyalar düzenledi.

Futbol dünyası, desktekte ön saflarda

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise ilk etapta tüm ligleri erteledi. Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor gibi iki Süper Lig ekibi başta, çok sayıda kulüp de liglerden çekilme kararı aldı. Evet, kulüplerden taraftara ve futbolculara kadar herkes depremzede için harekete geçti. Uluslararası spor arenasından da Türkiye'ye maddi ve manevi destekler geldi ve gelmeye devam ediyor. 

Yerel liglerde Türkiye için yas

İngiliz Premier Lig ve diğer bir çok ligde maçlar saygı duruşuyla başladı. Takımlar kollarına siyah bantlar taktı. Lionel Messi'den Cristiano Ronaldo'ya kadar bir çok futbol yıldızı Türkiye ile dayanışma mesajları vererek, depremzedelere bir nebze de olsa moral vermeye çalıştı.

İlgini Çekebilir
UEFA'dan afet bölgesine yardım! 200 bin Euro
Habere Git

Şampiyonlar Ligi'de saygı duruşu

Son 16 turu ile birlikte yarın yeniden başlayacak olan 2022/23 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de Türkiye ile dayanışmaya girilecek. UEFA, Türkiye'de meydana gelen deprem felaketi nedeniyle tüm maçlarda 1 dakikalık saygı duruşu yapılması kararı aldı. Saygı duruşu, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde oynanacak play-off karşılaşmalarında da yapılacak.  

Sahaya ortak pankartla çıkılacak

Avrupa futbolunun patronu ayrıca üç turnuvada da tüm takımların, maçlarda sahaya ortak bir pankart ile sahaya çıkarak dayanışma içinde olduklarını yansıtması kararı da aldı. Ancak pankartta tam olarak ne yazacağı kararının bugün verilerek oynanacak tüm maçlarda kullanılmasını planlanıyor. 

Gençlik maçlarında da saygı duruşu

UEFA'nın büyük olasılıkla herkesin Türkiye'nin yanında olduğunu belirten bir pankart hazırlaması bekleniyor. UEFA depremden sonra oynanan UEFA Gençlik Ligi maçlarında da saygı duruşu uygulaması yapmıştı. Diğer yandan Uluslararası Olimpiyat Komitesi -IOC ve kıta bazındaki tüm olimpiyat komiteleri de Türkiye'ye maddi destekte bulunmuştu. 

İlgini Çekebilir
Acun Ilıcalı, Trabzonspor-Basel maçını yayınlayacak kanalı duyurdu!
Habere Git

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçları

UEFA Şamiyonlar Ligi son 16 turunun programının günleri ve maç saatleri şu şekilde:

14 Şubat Salı

23.00 Milan (İtalya) - Tottenham (İngiltere)
23.00 PSG (Fransa) - Bayern Münih (Almanya)

15 Şubat Çarşamba

23.00 Club Brugge (Belçika) - Benfica (Portekiz)
23.00 Borussia Dortmund (Almanya) - Chelsea (İngiltere)

21 Şubat Salı

23.00 Liverpool (İngiltere) - Real Madrid (İspanya)
23.00 Eintracht Frankfurt (Almanya) - Napoli (İtalya)

22 Şubat Çarşamba:

23.00 Redbull Leipzig (Almanya) - Manchester City (İngiltere)
23.00 Inter (İtalya) - Porto (Portekiz)

Şampiyonlar Ligi maçlarının kanalı

UEFA Şampiyonlar Ligi maçları Exxen dijital platformu üzerinden şifreli olarak yayınlanıyor. Maçları kanala abone olana futbolseverler izleyebiliyor. 

Senin için hazırladığımız haberler