Şampiyonlar Ligi’ne Sergen Yalçın hazır değilmiş!

Orhan Gülek
04.11.2021 - 14:02 | Son Güncellenme: 04.11.2021 - 19:35

4 maçta sıfır çeken Beşiktaş’ta takımdan ziyade Sergen Yalçın’ın Şampiyonlar Ligi’ne hazır olmadığı görüldü.

Şampiyonlar Ligi’ne Sergen Yalçın hazır değilmiş!

KENAN BAŞARAN - AJANSSPOR
 
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ne 4 maçta sıfır çekerek veda etti. Avrupa Ligi de mucizevi sonuçlara kaldı. Bir önceki Şampiyonlar Ligi deneyiminde gruptan namağlup çıkan Beşiktaş, 4 maçta 1 puan dahi alamadı.  

Türkiye futboluna genel olarak bakarsak, bizim normalimiz puansız olan tablo. Ancak doğrudan gruplara kalınınca arada bir gidilen bir lig olan Şampiyonlar Ligi’nde istikarlı bir görüntü oluşturmak zor. Kaldı ki takımlarımız bunu ‘Annemizin Ligi’ diye bilinen Süper Lig’de bile sağlayamıyoruz.

En formsuzu Sergen Yalçın’dı

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi macerasına baktığımızdaysa havlu atılan törtte sıfır çeken Beşiktaş’tan en formsuz isim Sergen Yalçın’dı.

Fiziksel ve mental hazırlık yetersiz kaldı

1-Takımı fiziksel olarak Şampiyonlar Ligi’nde iyi hazırlayamadı. Ya da doğru hazırlayamadı. 15 dakika tempo yapılan Borussia Dortmund maçından sonra takımın yarısının sakatlanmasının bir izahı olmalı. Çünkü adaleye bağlı sakatlık sayısı az değil. Fatih Terim dün sezonu en erken açan takım kendileri olduğunu ve buna karşın sadece bir oyuncunun adale sakatlığı yaşadığını söyledi.

Beklentiyi en baştan sıfırladı

2-Sergen Yalçın, “Burası Şampiyonlar Ligi” lafını sürekli kullanarak, daha en baştan beklentileri sıfırladı. Evet üst seviye ama sürekli bunu söylemek yerine “Bu seviyede oynamak için tüm hazırlıklarımızı yaptık” demesi gerekmez miydi?

Süper Lig’de de basit goller yenmiyor mu?

3-Yalçın, yenilen gollerde hep bu seviye farkına vurgu yaptı ancak Beşiktaş, Süper Lig’de basit goller yiyor ve gol atmakta, geri dönmekte zorlanıyor. Hani düşük seviye olarak görülen Süper Lig’de tozu dumana katmış değil.

Rotasyonda ayar kaçtı

4-Sakatlıklar dışında da takımla çok fazla oynandı. Her iki kulvarda da kaleci dahil rotasyon yapıldı. Sol bek sürekli değişti, stoper sürekli değişti, orta saha sürekli değişti. Ama diğer yandan anlı şanlı Bayern’ler falan lig kupasının 1. ayağına da ideal kadrolarıyla çıkıp oynadı. Bizim takımların fikstürü yoğun-moğun değil.

Maç önü ve sonu demeçler şaşırttı

5-Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi’ni sürekli yüceltirken kendisi gerek maç önü gerek maç sonu açıklamalarıyla bu ligin şanına pek de yaraşır analizler yapmadı. Misal Ajax’ın hocası Ter Haag, Dordmund’u 4-0 yenerken bile “Gelecek maçlar için öğretici bilgiler sağladık” derken, Beşiktaş, Sporting’e İstanbul’da 4-1 kaybederken, Yalçın, “Bu maçtan çıkartılacak hiçbir ders yok” dedi.

Kornerden gol yemek neden basit olsun?

6-Kornerden gol yemeyi nedense küçümsedi. Oysa korneler yarı penaltı gibi görülür. Kornerlere çok önem verilir. Değil kornerler, artık taç atışları bile özel çalışma konusu yapılıyor. Hal böyleyken, kornerden gol yemek neden küçümseniyor, neden basitleştiriliyor?

Tutmayan oyun planları

7- Sergen Yalçın, takımını hem fiziksel hem de mental olarak Şampiyonlar Ligi’ne iyi hazırlayamadı. Çünkü en başta kendisini iyi hazırlayamadı. Daha en baştan bu lig için kendilerini yetersiz görüp, “Elimizden gelenin en iyisini yapacağız” yaklaşımını benimsedi. Buna karşın ilk Dortmund maçına da içerideki Sporting maçına da takımın seviyesine uygun olmayan oyun planlarıyla başlandı. Ve geri düşüldüğünde de bir B planı devreye sokulamadı.

Şampiyonlar Ligi’nde Süper Lig konuşmak

8-Şampiyonlar Ligi maçı oynarken lig maçını düşünmek de handikaplardan biriydi. Beşiktaş’ın hocasından başkanına kadar Sporting maçı öncesi ve sonrası herkes Süper Lig’i konuştu. İki hafta önceki Galatasaray derbisi ile cumartesi oynanacak Trabzonspor maçıydı Beşiktaş’ın gündemi.

Sergen Yalçın iyi motive olamadı

Beşiktaş, elindeki kadroyla Şampiyolar Ligi’nde çok daha fazlasını yapalirdi. Ancak sezon başından bu yana bu lig için doğru düzgün bir hazırlık yapılmadığı ortaya çıktı. Gördük ki takımdan ziyade Sergen Yalçın, Şampiyonlar Ligi seviyesine hazır değilmiş. Geçen sezon büyük olumsuzluklara rağmen iki kupa kazanan Yalçın’ın bu sezon şu güne kadar işine iyi motive olduğunu söylemek zor.

Sergen Yalçın için sanırım sezon Cumartesi günü Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor maçıyla başlayacak. Geçen sezon Hatayspor’a yaptığı “Cumartesi görüşürüz” çıkışıyla şampiyonluğun ateşini yakmıştı. Bakalım bu Cumartesi görüşmesinde de ateşi yakacak mı?

Senin için hazırladığımız haberler