"Şampiyonlar Ligi'ni kazanmamıza yardım etti"

30.05.2020 - 22:36 | Son Güncellenme: 30.05.2020 - 22:39

"Şampiyonlar Ligi'ni kazanmamıza yardım etti"

Belçika 1. Futbol Ligi (Pro Lig) ekiplerinden Club Brugge'da forma giyen Simon Mignolet, Liverpool hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulunan Mignolet, alınan mağlubiyetlerin Liverpool'u daha güçlü yaptığına inanıyor.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

"Böyle durumlarda bir şeyler öğreniyorsunuz"

2016 yılında Sevilla'ya karşı oynadıkları UEFA Avrupa Ligi finalini hatırlatan Mignolet: "Bu sezonun temelleri, geçtiğimiz sezonda atıldı. Evimizde her maçı kazanıyorduk ve gitgide kaybetmemiz zorlaşıyordu. Çok kararlı bir ekiptik. Ancak bir şeyi kazanırsanız, o zaman daha iyi olmaya ya da yenilmez olmaya çalışırsınız. Avrupa Ligi finalini kaybettiğimiz zamanı hatırlıyorum. O zaman kaybetmemiz, Şampiyonlar Ligi finalinde kazanmamıza yardımcı oldu. Bunun hoş ve kolay bir şey olmadığının farkındayım. Ancak bence böyle durumlarda bir şeyler  öğreniyorsunuz. Liverpool, kaybetmekle başa çıkabilecek kadar olgun bir takım."

"Kaybettiğimiz maçlar işe yaradı"

Kaybettikleri maçların, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmalarında işlerine yaradığını söyleyen Belçikalı kaleci: "Kaybettiğiniz finaller, sizi belki oynamak zorunda olduğunuz başka bir finale hazır hale getiriyor. Bence geçtiğimiz yıl Tottenham'a karşı oynadığımız finalde, kaybettiğimiz maçlar işe yaradı. Şampiyonlar Ligi boyunca kupayı kazanmayı hak etmiştik. Örneğin Barcelona ile oynadığımız yarı final serisi. Sanırım o seriden sonra kupayı gerçekten hak eden ekip belliydi. Bunun bir parçası olduğum için çok gururlu ve mutluyum." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler