Şampiyonluğa 9 puan kaldı! Can Öncü...

14.08.2018 - 15:16 | Son Güncellenme: 14.08.2018 - 15:16

Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası 5. ayak yarışında Avusturya'daki yarıştan başarıyla çıkan Can Öncü şampiyonluk için gün sayıyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan açıklamaya göre milli motosikletçi, Avusturya'da bulunan Red Bull Spielberg Pisti’ndeki ilk yarışta üçüncü olurken, ikinci gün yarışını da ikinci olarak tamamladı.

Avusturya'daki yarışlarda iki kez podyum gören 15 yaşındaki Can Öncü, bitime 2 yarış kala 9 puan daha kazanması durumunda sezonu şampiyon bitirecek.

Genç motosikletçi yarışın çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Yeni debriyajla başlamak ilk yarışa göre daha iyiydi. Bu yüzden yarış biraz daha kolaylaştı ancak daha sonra frenler üzerinde bir hata yaptım ve grubun arkasına düştüm. Ama daha sonra toparlayarak yarışı ilk üçte bitirdim. Benim için bu çok önemli bir yarış haftasıydı. KTM ve Red Bull için ev yarışıydı. Benim kötü bir sürücü olmadığımı göstermek için önemliydi." ifadelerini kullandı.

Aynı yarışta Türkiye'yi temsil eden Deniz Öncü de her iki yarışta dördüncü oldu.

Can Öncü 196 puanla genel klasmanda zirvede yer alırken, Deniz Öncü ise 134 puanla şampiyonada ikinci sırada bulunuyor.

Red Bull MotoGP Çaylaklar Kupası'nda bir sonraki yarış 8 Eylül'de İtalya'da koşulacak.

"Çok büyük umutlarımız olan sporcularımız"

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Can ve Deniz Öncü ikiz kardeşler üzerinde federasyonun ve Kenan Sofuoğlu'nun emeklerinin çok fazla olduğunu belirterek, "Çok büyük umutlarımız olan sporcularımız. Gelişen süreçte 9 puanı elde ederek, gururumuz olacak ve İstiklal Marşımızı okutacaktır." şeklinde konuştu.

Can Öncü'nün başarısı nedeniyle AA muhabirine açıklama yapan Uçar, şöyle konuştu:

"Onlarla ilgili hayalimiz, defalarca MotoGP'de Dünya Şampiyonluğu ve podyum görmeleri. Bu yolda emin adımlarla ilerliyorlar. Bizler de elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. Önlerinde bir örnek var, o da Kenan Sofuoğlu. İki sporcumuz da bir adaptasyon süreci yaşadı ancak bunu başarıyla geçtiler."

Senin için hazırladığımız haberler