'Şampiyonluğu hak etmiyorlar'

19.01.2020 - 19:48 | Son Güncellenme: 19.01.2020 - 21:36

Erman Toroğlu, Beşiktaş-Sivasspor maçını değerlendirdi

'Şampiyonluğu hak etmiyorlar'

Ünlü yorumcu ve eski hakem Erman Toroğlu, Beşiktaş ile Sivasspor arasında oynanan karşılaşmayı A Spor'da değerlendirdi. Toroğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Trabzonspor maçı 3-0 yapınca Galatasaray ve Kayserispor maçlarına baktım. Galatasaray'ın kadrosunun Beşiktaş'tan daha iyi olmasına rağmen Galatasaray henüz iyi futbol oynamıyor. Bireysel yetenekler maçı götürüyor. Beşiktaş'ın kadro derinliği yok. Burak Yılmaz'da düşüş var. Beşiktaş forvetsiz oynuyor.

Sivasspor'a bakıyorum, karşısında kim var hiç fark etmiyor. 10 kişi kaldıklarında da 3 pozisyonları var. Hoşuma giden hakem ezilmedi. Beşiktaşlı futbolcular hakemin çok üstlerine gitti. 

Sivasspor sanki Avrupa'dan gelen bir takım gibi oynuyor. Sivasspor Beşiktaş maçı ile 3 puandan fazlasını kazandı. Eğer yenilseydi  'Sivasspor'u yakalarız' gibi düşünceler olabilirdi. Sivasspor rakiplerinden birini aşağı itti.

Başakşehir de iyi oynamaya başladı. Trabzonspor da iyi oynuyor, kadrosu da iyi. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe tat vermiyor. Sivasspor, kornerlerde, yan toplarda iyiler. Sivasspor açık vermiyor ama açık yakalarsan gol atıyorsun.

Bu maça bu hakemi vermek doğru. Kimi vereceksin? Gökhan Gönül 'Takım değiliz' diyor. Gözüküyor. 'Havlu atacak takım değiliz' de diyor. O zaman peştemal atacaklar. Bu farklı bir maçtı. Galatasaray ve Beşiktaş hikaye. Bu futbolla şampiyonluğu hak etmiyorlar. Fenerbahçe de öyle.

Maçta tribünlere baktım. Maç sonu 6 dakika uzatma verildi. Beşiktaş'ta stadın yarısından fazlası boşaldı.

Rıza Çalımbay 'Şampiyonluğa oynuyoruz ama daha çok maçımız var' diyor, güzel de diyor.

Başakşehir'in şampiyonluğu kaybetmesindeki en büyük faktör Abdullah Avcı. Onun da kimyasını bozan Fatih Terim'dir. Kimyasını bozarak aldı şampiyonluğu. Aman aman top oynayarak değil.

İdda ediyorum, geçen sene Başakşehir ile 8 puan önde takım teknik direktörü ben olsam şampiyon yapardım. O takımı uyandırırdım. Ergin Ataman 'Takım tepki göstermeyince kendimi attırdım' diyor. Bir şeyler yapmaları, tepki göstermeleri lazım.

Senin için hazırladığımız haberler