"Şampiyonluğumuz engellendi."

04.04.2020 - 17:37 | Son Güncellenme: 04.04.2020 - 17:47

"Şampiyonluğumuz engellendi."

İsmail Kartal, 4 Nisan 2015'te Fenerbahçe'yi taşıyan otobüse Trabzon'da yapılan silahlı saldırının faillerinin bulunmaması ile ilgili açıklamalar yaptı. Dönemin teknik direktörü Kartal, yaşananları anlattı

Fenerbahçe Televizyonu’nda gerçekleştirilen ‘4 Nisan Gündem Özel' programına açıklamalarda bulunan ve dünyada eşi benzeri olmamış bir olayla karşılaştıklarını vurgulayan İsmail Kartal; “Söylenecek çok şey yok. 3 Temmuz süreci, arkasından yaşanan kurşunlanma olayı… Dünyada eşi benzeri olmamış bir olayla ilk defa Fenerbahçe Futbol Takımı olarak karşılaştık. Bizim başımıza geldi. Bugün Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yaşadıkları o günlerde bize yapılanların tohumlarıdır. O günlerde 3 Temmuz süreci, kurşunlanma olayı gibi olaylar yapılmasaydı; bugün kulübümüz çok daha güçlü, çok daha başarılı ve çok daha iyi bir durumda olabilirdi. Maalesef o günler bize, kulübümüze, özellikle de futbol takımımıza yapılan bu saldırılar, kulübümüzü bu sıkıntılı günleri yaşamak zorunda bırakmıştır." dedi.

Yabancı oyuncuların olaydan ötürü gitmek istediğini vurgulayan Kartal, "Eğer o olay olmasaydı; büyük ihtimalle şampiyon olabilirdik. Takım çok iyiydi, moral ve motivasyonumuz yerindeydi. Zaten deplasmanda da 5-1 kazanmıştık. O saldırıdan sonra bütün oyuncularımızın moral ve motivasyonu gitti. Yabancı oyuncularımız ülkelerine dönmek istedi. ‘Biz Avrupa’nın merkezinde olan bir ülkede futbol oynuyoruz ama böyle bir saldırıya maruz kaldığımız için çok üzgünüz. Hiçbir şey bizim ailemizden önemli değildir’ diyerek ülkelerine gitmek istediler. Biz de bazılarına izin verdik. Antrenman programlarını değiştirdik. Lige ara verildi. Ondan sonra da takımımızın konsantrasyonu bitti." ifadesini kullandı.

Şampiyonlularının engellediğni belirten İsmail Kartal, "Kıl payı farkla da ligi ikinci sırada bitirdik. Sadece kurşunlanma olayından değil; o sene şampiyonluğun nasıl kaybedildiğine dair maçlar izlenebilirse nasıl kaybedildiği çok net bir şekilde anlaşılacaktır. Çok üzgünüm. Keşke 11-12 yıl Fenerbahçe formasını giymiş eski futbolcusu olarak, sonra antrenörü ve teknik direktörü olarak şampiyonluk yaşatabilseydim. Ama bu bizim elimizde olan bir şey değil. Bizim dışımızda gelişen olayların, bizim üzerimize oynanan bir oyunun büyük bir parçası olduk. Biz engellendik. Şampiyonluğumuz engellendi. O süreçte bunları yaşadık. Bunları yaşadığımız için çok üzgünüm. Fenerbahçe camiası, o günden bugüne hala dimdik ayaktadır. Bu çınar yıkılmaz. Tertemiz teslim aldık; tertemiz bir şekilde kendimize ve Fenerbahçe camiasına yakışacak bir şekilde namusumuzla, şerefimizle bu sancağı taşıdıktan sonra da teslim ettik.” ifadelerini kullandı.

Olayın faillerinin bir an önce bulunması ve adaletin önüne çıkartılması gerektiğini ifade eden Kartal, “Devlet büyüklerimiz bu konuyla ilgileniyorlar. İlgili olduklarını düşünüyorum. Kulübümüzün büyükleri, başkanlarımız, yöneticilerimiz, avukatlarımız bu işin takipçileri. Bu konuda bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Biz saldırıya uğradık. Aleni bir şekilde yapıldı. Bunları kim yaptı, neden yaptı? Bu soruların bir an önce cevaplanması, ortaya çıkarılması gerekiyor. Şoför vurulduğunda benim önümdeydi. Onun arkasında ben vardım. Bu ülkede bazı şeylerin aydınlanabilmesi için faillerin bir an önce bulunması ve adaletin önüne çıkartılması gerekir. Unutmayacağız ve unutturmayacağız.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler