Şampiyonluğun güçlü adayı

24.12.2018 - 01:24 | Son Güncellenme: 24.12.2018 - 01:24

Galatasaray, Sivasspor galibiyetiyle şampiyonluğun güçlü adayları arasına girdi.

İstek, heyecan ve sonuca gitme arzusu galibiyette en önemli faktördü.

Geriye kalanlar açısından, önceki maçlarda söylediğimden farklı bir şey söyleyemeyeceğim.

Basit top kayıpları, topla doğru çıkma, topu doğru kullanamama sorunları, kademe ve savunma hataları yine kolay gollerin yenmesine neden oldu. İlk planda bunlar teknik heyet performansıyla ilgili sorunlar olarak algılansa da, işin aslı öyle değil. Defalarca söylediğimi bir kez daha yineliyorum. Temelde sorun nitelikli kadro sorunu. Bu malzemeyle bu kadar savunma, takım savunması yapılabiliyor. Bu seviyedeki oyunculara her antrenmanda nasıl pozisyon almaları gerektiğini anlatamazsınız. Bunu zaten biliyor ve uyguluyor olmaları gerekir.

Teknik heyet sorunu değil; çünkü bu kadar hataya rağmen ileri yüklenip, rakibi baskılayan ve pozisyon bulan bir takım var. Bu baskı ve pozisyon zenginliğine karşın aynı oranda gol üretkenliği olmaması ya da basit gollerin yeniyor olması, kadro niteliğiyle açıklanabilecek bir sorun.

Cezası sona eren ya da sakatlıktan çıkan futbolcuların varlığı da herhangi bir şeyi değiştirmiyor.

Galatasaray, ikinci yarıya ihtiyacı olan transferleri yaparak girerse Başakşehir’le arasında olan 6 puanlık farkı çok kolay biçimde kapatır. İkinci yarıda ilk maçı Ankaragücü ile İstanbul’da oynayacak, Başakşehir, Trabzonspor deplasmanında olacak.

Yapılacak doğru transferlerle Türkiye’deki hedefe ulaşılabilir, ancak aynı şeyi Avrupa Ligi için söylemek mümkün değil.

Mustafa Kapı, 16 yaşında Galatasaray’la lig maçına çıktı. Yetenekli olduğu kadar, çok temiz, iyi yetiştirilmiş bir çocuk. Konuşmalarından bunu anlamak mümkün. Umarım çok başarılı bir futbol hayatı yaşar.

Senin için hazırladığımız haberler