Şampiyonluk hediyesi Onyekuru

04.06.2020 - 11:23 | Son Güncellenme: 04.06.2020 - 11:31

Şampiyonluk hediyesi Onyekuru

Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Galatasaray, transfer planını yaptı. Sarı kırmızlılarda şampiyonluk gelirse zaferin hediyesi Henry Onyekuru olacak; ofansif bir orta saha ve sağ bek de alınacak.

Mert Hakan Yandaş, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan ve Semih Kaya’nın transferini bitiren Galatasaray’da futbol takımının konsantrasyonunu bozmamak adına görüşmeler temmuz ayında start alacak. Bu oyuncuların dışındaki transfer stratejisi ise takımın lig sonundaki pozisyonuna göre şekillenecek.

Hürriyet'in haberine göre; Cimbom 23. şampiyonluğa ulaşır ise zaferin hediyesi Henry Onyekuru olacak. Sezon zirvede tamamlanırsa Galatasaray, Monaco ile masaya eli güçlü bir şekilde oturma hedefinde. A planı Onyekuru’yu 1 yıl daha kiralamak olan Galatasaray, Fransızlar’ın bu formüle sıcak bakmaması halinde ise Nijeryalı oyuncunun tapusunu almak için şartları zorlayacak.

Cimbom rakiplerine geride bırakırsa şampiyonluğun tek hediyesi Onyekuru da olmayacak. Galatasaray üst üste 3. kez bu başarıyı yaşar ise ofansif bir orta saha alıp, sağ beke de takviye yapacak.

Galatasaray şampiyon olursa...

Son şampiyon Galatasaray’ın 23’üncü kez mutlu sona ulaşması, minimum 500 milyon TL kazanması demek. Sarı kırmızılılar geride kalan sezonda lige ayak bastı parası olarak 38.5 milyon, performanstan 68.6 milyon, sezonu zirvede bitirdiği için 36.2 milyon ve şampiyonluk sayısına göre verilen primden de 69.3 milyon lira olmak üzere toplam 212.6 milyon TL kazandı.

Ligi zirvede tamamlaması halinde Şampiyonlar Ligi'ne direkt gideceği için gruplara katılım ücreti olan 15 milyon 250 bin Euro (115.5 milyon TL) almayı da garantilemiş olacak olan Galatasaray; performans, havuz ve başarı katsayısı ödülü ile rakam 500 milyona kadar yükselebilecek.

 

Senin için hazırladığımız haberler