Şampiyonluk yarışı ikili averaja kalır mı?

14.07.2020 - 23:50 | Son Güncellenme: 15.07.2020 - 08:00

TFF 1. Lig'de Süper Lig'e doğrudan yükselecek ikinci takım son hafta belli olacak. Lig ikincisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor avantajı elinde bulundursa da, alınacak sonuçlara göre ikili veya üçlü averaj devreye girebilir.. İşte detaylar..

Şampiyonluk yarışı ikili averaja kalır mı?

AJANSSPOR - DETAY HABER

TFF 1. Lig'de 34. ve son haftaya Erzurumspor 59 puanla ikinci, Adana Demirspor 58 puanla üçüncü, Akhisarspor 57 puanla dördüncü ve Bursaspor da 56 puanla beşinci sırada girerken; ortaya çıkacak sonuçlara göre 4 takımın Süper Lig'e doğrudan yükselme ihtimali bulunuyor.

İkili averaj - Erzurumspor - Adana Demirspor

4 takım arasında şansı en yüksek olan Erzurumspor, konuk edeceği Ümraniyespor'u yenmesi durumunda diğer sonuçlara bakmaksızın adını Süper Lig'e yazdıracak.

Erzrumspor'un yenilmesi, Adana Demirspor'un berabere kalması, Akhisarspor ve Bursaspor'un kazanamamsı durumunda; Erzurumspor ile Adana Demirspor sezonu 59 puanla tamamlayacak.

Böyle bir durumda devreye ikili averaj girecek. Adana Demirspor, rakibini her iki maçta da yendiği için ikili averajla Süper Lig'e çıkacak ekip olacak.

Erzurumspor 59
Adana Demirspor 59

İkili averajı iyi olan Adana Demirspor Süper Lig'e yükselir.

 

 

İkili averaj - Erzurumspor - Akhisarspor

Erzurumspor'un berabere kalması, Adana Demirspor'un kaybetmesi veya berabere kalması ve Akhisarspor'un kazanması halinde ise Erzurumspor ile Akhisarspor sezonu 60 puanla kapatacak.

Böyle bir durumda devreye ikili averaj girecek. Erzurum ile Akhisar arasında yapılan iki maç da 0-0 sona erdiği için genel averaja bakılacak. Erzurumspor, Ege ekibinin 5 averaj önünde bulunurken, ligde daha çok gol atan Akhisar'ın Süper Lig'e yükselmek için son haftaki rakibi Keçiörengücü'nü 5 farkla yenmesi gerekiyor.

Erzurumspor 60
Akhisarspor 60

İkili averaj eşit
Erzurumspor genel averajdaki üstünlüğünü korursa Süper Lig'e yükselir.

İkili averaj - Erzurumspor - Bursaspor

Erzurumspor'un yenilmesi, Adana Demirspor'un kaybetmesi, Akhisarspor'un yenilmesi veya berabere kalması ve Bursaspor'un kazanması halinde; Erzurumspor ile Bursaspor sezonu 59 puanla noktalayacak.

Böyle bir durumda devreye ikili averaj girecek. Erzurumspor ile Bursaspor arasındaki iki maçta eşitlik olduğu için genel averaja bakılacak. Erzurumspor, Bursaspor'un 3 averaj önünde bulunurken, ligde daha çok gol atan Bursa'nın Süper Lig'e yükselebilmek için söz konusu farkı kapatması gerekecek.

Erzurumspor 59
Bursaspor 59

İkili averaj eşit
Erzurumspor genel averajdaki üstünlüğünü korursa Süper Lig'e yükselir.

 

Üçlü averaja kalabilir - Erzrumspor - Adana Demirspor - Bursaspor

Erzurumspor'un son hafta yenilmesi, Adana Demirspor'un konuk edeceği İstanbulspor ile berabere kalması, Akhisarspor'un berabere kalması veya yenilmesi ve Bursaspor'un Hatayspor deplasmanında kazanması durumunda; Erzurumspor, Adana Demirspor ve Bursaspor sezonu 59 puanla tamamlayacak.

Böyle bir durumda devreye üçlü averaj girecek. 3 takımın kendi aralarında yaptıkları maçlarla oluşacak puan tablosuna göre 9 puanı bulunan Adana Demirspor, Süper Lig'e doğrudan yükselen takım olacak.

Alınan sonuçlar:

Erzurumspor 1 - 2 Adana Demirspor

Adana Demirspor 1 - 0 Erzurumspor

Erzurumspor 2 - 1 Bursaspor

Bursaspor 1 - 0 Erzurumsspor

Bursaspor 2 - 1 Adana Demirspor

Adana Demirspor 4 - 1 Bursaspor

Puan durumu

Adana Demirspor 9 puan

Bursaspor 6 puan

Erzurumspor 3 puan

Erzurumspor 59
Adana Demirspor 59
Bursaspor 59

Üçlü averajda üstün olan Adana Demirspor Süper Lig'e yükselir.

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler