"Şampiyonu Denizlispor belirleyecek"

17.04.2020 - 23:07 | Son Güncellenme: 17.04.2020 - 23:17

"Şampiyonu Denizlispor belirleyecek"

Denizlispor'da forma giyen tecrübeli oyuncu Olcay Şahan, TRT Spor Instagram canlı yayınında soruları yanıtladı.

Olcay Şahan'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde

"27'sinde antrenmanlar başlıyor"

Karantina günlerini yaz tatili gibi geçirdim. 10 gündür İstanbul'da ailemin yanındaydım. Bugün geldim Denizli'ye. 27'sinde antrenmanlar başlıyor. 1 hafta önceden hazırlıklarıma başlamak istedim. Haziranda ligler başlarsa kaldığımız yerden devam edip bu ligi bitireceğiz. 1-2 hafta izinli olduktan sonra tekrar yeni sezona başlayacağız.

"Tesise girmeden önce test oluruz"

Liglerin yakında başlayacağını düşünüyorum. Artık testler 15 dakikada sonuçlanıyor. Antrenmanlar takım halinde de yapılabilir. Tesise girmeden önce test oluruz. Sonucu negatif çıkan futbolcularla hep beraber idman yapabiliriz.

"2. haftadan sonra..."

Bir futbolcu 1 ay sakatlanınca, takım idmanlarına başlamasıyla 2. haftadan sonra ilk 11 bile çıkabilir. Ben bunu çok fazla sorun olarak görmüyorum.

"Bu sezondan daha iyi olacağız"

Denizlispor aşağı yukarı 10 yıl boyunca Süper Lig'de oynamamıştı. Yeni bir takım, kaliteli. Çok iyi bir takıma sahibiz. İnişli çıkışlı bir grafiğimiz oldu. Gelecek sezonun iskeletini kuruyoruz. Gelecek sezon daha iyi olacağız diyebilirim. Kupa hedefimiz de olacak.

Bu sezonu güzel bitirip, gelecek sezon, bu sezondan daha iyi olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

"Gaziantep, Göztepe, Alanya ve Fenerbahçe..."

Takımlar o heyecanı sahaya yansıtamıyorsa ortada bir sıkıntı var demektir. Şampiyonluk yarışında olan takımlar var. Şu an zirveyle ve düşme hattıyla ilgisi olmayan, bir hedefi kalmamış sadece birkaç kulüp var. Gazişehir, Göztepe, Alanya ve Fenerbahçe. Diğerleri şampiyonluk veya kümede kalma mücadelesi veriyor.

Bu sene lig kıran kırana geçiyor. Düşme tehlikesindeki takımlar arasında 8-9 takım var. Üst sıralardaki takımların da puanları birbirine baya yakın.

"Şampiyonu Denizlispor belirleyecek"

Hedefimiz 2-3 sıra daha yukarıda bitirmek. Şu an ben Denizlispor'da oynuyorum ve Denizlispor'a odaklıyım. Bu sene şampiyon olacak takımı belirleyen, Denizlispor olacak. Galatasaray hariç şampiyonluk yarışı veren tüm takımlarla oynayacağız.

"Tüm hocalarımın yeri ayrı"

Tüm hocalarımın yeri ayrı. Türkiye'nin en iyi 10-11 hocasıyla beraber çalıştım.

Samet Aybaba, Slaven Bilic, Şenol Güneş, Abdullah Avcı, Fatih Terim, Hamza Hamzaoğlu, Okan Buruk, Tayfun Korkut, Ersun Yanal, Ünal Karaman, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek, Bülent Uygun. Hepsinin yeri ayrı. Bunlar Türkiye'nin en iyi hocaları ve aralarında bir sıralama yapamam.

"Taraftarlar beni çok seviyor"

Beşiktaş döneminde çok iyi şeyler yapmışım ki taraftarlar da beni çok seviyor. Trabzonspor taraftarı için de aynı şekilde. Ben de hepsini çok seviyorum.

Unutamadığı maç ve gol

İnönü'deki son maçı unutamadım. Son dönemdeki unutamadığım maç, Denizlispor ile Trabzonspor'a karşı oynadığım kupa maçı.

Unutamadığım gol, Dordmund'a karşı, Kaiserslautern forması ile oynadığım maçtaki golüm. Bundesliga'daki ilk golümdü. Türkiye'de unutamadığım gol ise 90+3'te Fenerbahçe'ye karşı attığım gol.

En çok üzüldüğü maç ve pozisyon

Trabzonspor'a karşı 90. dakikada Hilbert'in diktiği topu güzel kontrol edip, Onur'la karşı karşıyayken kaçırdığım gole çok üzülmüştüm.

Milli takımda da Avrupa Şampiyonası'ndaki İspanya maçını unutamıyorum. Orada son dakikada kaçırdığım bir gol var. Onu kaçırmasaydım belki üst tura da çıkabilirdik.

En çok üzüldüğüm maç ise Denizlispor ile inanılmaz mücadele ettiğimiz Fenerbahçe maçı var bu sezon. Omaçta son dakikada golü yemiştik ve Fenerbahçe beraberliği yakalamıştı. Top ağlara gittikten sonra rakip oyuncuların sevinçlerini gördüm ve çok üzülmüştüm. O zaman biz ne kadar büyük bir takımız demiştim kendime. Fenerbahçe şampiyonluğa oynamak isteyen bir takım ve bizden 1 puan aldıkları için çok mutlulardı.

"Eski formuma geri dönmem gerekiyor"

Milli takımda oynamak bir futbolcu için gururdur. Ay-yıldızı taşımak, orada olmak herkesin hayali. Hocam layık görürse tabi ki o formayı giymek isterim. Ama şu an milli takımın kalitesi çok üst düzeyde. Aynı zamanda gençleşmeye çalışıyor. Bu yüzden eski formuma geri dönmem gerekiyor.

Ronaldo mu, Messi mi?

Ben Ronaldo'cuyum. Messi, Allah vergisi bir yeteneğe sahip ve o yeteneğiyle oynuyor. Ronaldo'nun başarısında ise çalışma, azim ve pes etmeme var.

"Benim Quaresma, Gökhan Töre gibi yeteneğim yok"

Ben hiçbir zaman takımın en yetenekli futbolcusu olmadım. Ben her zaman yüreğimle, savaşarak, mücadele ederek futbol oynuyorum.

Hocalarım her zaman 'Olcay kafasıyla, aklıyla futbol oynar der.' Benim Quaresma, Gökhan Töre gibi yeteneğim yok. Ben savaşarak, mücadele ederek futbol oynarım.

Türkiye liginde beraber oynadığın en iyi yabancı

Sosa. Trabzonspor'da oynarken günde 5-6 kere arıyordum Trabzon'a gelmesi için. Sonunda başardım. Onun gibi bir karakterle aynı takımda oynamak gurur verici.

"Çin'e giderek hata yaptı"

Talisca antrenmanlarda inanılmaz şutlar çekiyordu. Rivaldo gibi ayağı vardı. Çin'e giderek bence hata yaptı. Avrupa'da kalsaydı onun için daha iyi olabilirdi.

En iyi yerli oyuncu

Oğuzhan Özyakup diyebilirim. Oğuzhan zekasıyla, karakteriyle gerçekten inanılmaz bir futbolcu. Oğuzhan'ın ardından Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür gelir.

Senin için hazırladığımız haberler