Yılport Samsunspor-Tuzlaspor Maçında VAR Skandalı

Akın Ungan
11.04.2023 - 23:33 | Son Güncellenme: 11.04.2023 - 23:44

TFF 1. Lig'de Tuzlsapor'un uzatmanın 9. dakikasında lider Samsunspor'a attığı beraberlik golü VAR'ın skandal kararıyla iptal edildi. VAR, kırmızı kart tartışmasındaysa devreye girmedi.

Yılport Samsunspor-Tuzlaspor Maçında VAR Skandalı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda yaşanan VAR skandallarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez sahne TFF 1. Lig... Lider Yılport Samsunspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçta VAR protokole aykırı olarak devreye girdi ve golün iptaline neden oldu.

Tuzla uzatmada attı VAR'a takıldı!

Yılport Samsunspor'un 1-0 önde olduğu maçın uzatmalarının 9. dakikasında Tuzlaspor, beraberliği buldu. Bilal Başakçıoğlu, adeta savunmayı ipe dizerek "Al da at" dedi ve Segun James Adeniyi de topu ağlara yolladı.

Gol sonrası Tuzlaspor büyük sevinç yaşarken, Samsunsporlular ise şoke oldu. Daha sonra VAR'da görevli hakem Hüseyin Göçek, maçın hakemi Direnç Tonusluoğlu'nun monitöre davet etti.

İlgini Çekebilir
Samsun son düzlükte! Şampiyonluk için geri sayım
Habere Git

VAR işi olmayan pozisyonda hakemi çağırdı

Gol sonrası Samsunsporlu futbolculardan bile herhangi bir itiraz gelmemişken VAR'a davet, maçı ekranlardan izleyenleri de şaşırttı. VAR'a göre gol öncesi Tuzlasporlu Bilal Başakçıoğlu, Samsunsporlu Zeki Yavru'ya faul yaptı.

Oysa bu tür pozisyonlarda karar yetkisi maçın hakeminde. Yani protokole göre VAR'ın devreye girmemesi gerekiyor çünkü söz konusu faul pozisyonunda VAR'ın devreye girmesine neden olacak ve maçın hakeminin kaçırdığı 'net bir durum' yok.

VAR devreye girmesi gereken pozisyona girmedi!

Hakem Direnç Tonusluoğlu, kendi yetkisindeki pozisyon için VAR'a gidip gülü iptal ederken, karşılaşmanın ilk devresinin 33. dakikasındaki kırmızı kart beklentisindeyse sarı kartla yetindi.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanı Büyükekşi'nin kardeşine beraat
Habere Git

Samsunsporlu Kadeem Harris'in Tuzlasporlu Mehmet Taş'ın bileğine kontrolsüz basmasını hem maçın hakemi Tonusluoğlu hem de VAR'daki Hüseyin Göçek 'es' geçti. Yani VAR asıl devreye girmesi gereken pozisyonda devreye girmedi.

Samsun puan farkını 9'a çıkardı

Önceki maçta Göztepe'ye 1-0 mağlup olan Yılport Samsunspor, VAR skandalının damga vurduğu Tuzlaspor maçından 3 puan çıkartarak, Süper Lig'e çıkma yolunda büyük bir avantaj elde etti. Samsunspor, 31 maç sonunda puanını 66'ya çıkarttırken, maç fazlasıyla takipçisi Eyüpspor ile farkı 9 puana yükseltti. Tuzlaspor ise 34 puan ve 12. basamakta kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler