Samsunspor, Ankaragücü'nü liderlikten aldı; Zirveye yaklaştı!

12.12.2021 - 22:40 | Son Güncellenme: 12.12.2021 - 22:49

Spor Toto 1. Lig'de 16. haftasında Samsunspor sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 2-0'lık skorla yendi. Karşılaşmanın özeti ve daha fazlası...

Samsunspor, Ankaragücü'nü liderlikten aldı; Zirveye yaklaştı!

AJANSSPOR HABER

Spor Toto 1. Lig 16. haftasında Lider Ankaragücü deplasmanda Samsunspor’a 2-0 yenildi. Zirve yarışında yara almaya devam eden Ankaragücü, Samsun’dan da eli boş döndü. 6 haftada 4 mağlubiyet 2 galibiyet alabilen Ankaragücü’nde taraftarlar, teknik direktör Mustafa Dalcı’yı hedef aldı. 

Sezon başından beri taraftarlar ile yıldızı barışmayan Dalcı için Ankaragücü başkanı Faruk Koca önceki haftalarda teknik direktörlerine güvendiklerini söylemişti. Taraftar ve yönetim arasındaki anlaşmazlığın giderilmesi için Ankaragücü yönetiminin ne yapacağı merak konusu olmaya devam ediyor..

Ankaragücü sezon sonu Süper Lige çıkacak

Basın toplantısında Ankaragücü Yardımcı antrenörü Necati Erkmen, Ankaragücü'nün sezon sonu Süper Lig'e çıkacağını söyledi. Erkmen Açıklamasında, "Rakibimizi kutluyorum. Müsabaka ile ilgili 16. haftayı oynadık. Daha önce hakemle ilgili hiç konuşmadık. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. 1. gol öncesi verilen karar ile ilgili yorumu kamuoyuna bırakıyorum. Samsunspor'a başarılar diliyoruz. Bana göre o pozisyonda bir darbe vardı. Hakem taktir hakkını devam ettirmek yönünde kullandı. 111 yıllık bir camiayız. Bugün sporcular mücadelelerini verdiler. 2-0 yenildik. Bizim için yolun sonunda Ankaragücü bir üst lige çıkacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Oyundan memnunum, galibiyeti hak ettik


Samsunspor cephesinde ise teknik direktör Fuat Çapa maç sonunda açıklamalarda bulundu. “Bugünkü karşılaşma çok önemliydi. Sonuç olarak değil, geldikten sonra ilk kez tribünleri bu kadar dolu gördük. Tekrar eski coşkulu günleri görmek çok sevindiriciydi. Gelen seyircileri kalıcı kılmak için iyi futbol oynamaya çalıştık. Taraftarları mutlu bir şekilde eve gönderdiğimiz için mutluyuz. Ankaragücü beklediğimiz gibi oynadı. Topu bize bırakıp, kazandıkları toplarla geçiş oyunu oynamaya çalıştılar. Bunu bilerek sahada doğru durmamız gerekiyordu. Hasan ve Cihan bugün sahada çok güzel duruş sergilediler. Takımımızın dengesi bu 2 oyuncumuzun dengesine bağlıydı. 2. devre golü attıktan sonra rakibin risk alacağını biliyorduk. Ona göre hamle yaptık. Fofana’nın koşuları bizim için çok önemliydi. Rakip çift forvete dönünce de hamlemizi yaptık ve rakibe fazla pozisyon vermedik. Oyun olarak çok memnunum. Galibiyeti hak ettik. Oyunumuz gelecek adına çok ümit verici. Bu karşılaşmayı unutup, Çarşamba günü oynayacağımız Boluspor maçına konsantre olacağız” dedi.

Stadyumda evlilik teklifi


Samsunspor Tribünlerinde bir genç, 1,5 yıldır sevgili olduğu Meral Demir'e evlilik teklif etti “Kırmızıma beyaz olur musun? Benimle Evlenir misin?” yazılı pankart da hazırlayan Bektaş, Demir'e evlilik teklif etti. Aldığı sürpriz teklif karşısında şaşkınlığa uğrayan Meral Demir, gözyaşları içinde teklifi kabul etti.

Maçtan dakikalar

12. dakikada sağ kanattan korneri kullanan Soner’in ortasında topu önünde bulan Soner’in şutu kaleci Bahadır’da kaldı.


17. dakikada sağdan Murat’ın ortasında kafayı vuran Owusu’nun şutunu kaleci Nurullah iki hamlede parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

19. dakikada ara pasına hareketlenen Tomane, defansın da hatasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kaleci Bahadır topa son anda dokundu ve mutlak golü önledi.

55. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına yönelen Yasin’in şutu az farkla direğin sağından auta çıktı.

62. dakikada defanstan seken topta meşin yuvarlağa sert vuran Savicevic’in şutu az farkla kornere çıktı.

71. dakikada Fofana'nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Yasin'in şutu filelerle buluştu. 1-0

87. dakikada kaleci Nurullah'ın hatalı çıkışı sonrası topu önünde bulan Eren Derdiyok'un şutunu defans uzaklaştırdı.

90+5. dakikada Alaaddin'in kullandığı kornerde iyi yükselen Berk, kafa vuruşuyla topu filelere yolladı. 2-0

Senin için hazırladığımız haberler