Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: "5. büyük olmak istiyoruz"

14.10.2024 - 15:24 | Son Güncellenme: 14.10.2024 - 15:44

Trendyol Süper Lig takımlarından Samsunspor'un başkanı Yüksel Yıldırım, Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Türkiye'nin 5. büyüğü olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım: "5. büyük olmak istiyoruz"

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig takımlarından Samsunspor'un başkanı Yüksel Yıldırım, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu. Yüksel Yıldırım, Samsunspor'un hedefleri hakkında iddialı konuştu.

"Milli takım bizim göz bebeğimiz"

Sözlerine Türkiye'nin bu akşam İzlanda ile oynayacağı maç hakkındaki düşünceleriyle başlayan Yüksel Yıldırım, "Milli takım bizim göz bebeğimiz. Gerçekten çok iyi bir nesil yakaladık. Çocuklar üstüne koyarak geliyor. Geçen hafta onlara güzel bir ev sahipliği yaptık. Samsun'da galibiyet serimizi ikiye çıkardık. inşallah ilerde millilerimize daha güzel ev sahipliği yaparız. Bu gecede inşallah puan veya puanlarla ayrılacağımızı ülke olarak umut ediyoruz" dedi.

"İşlerin sadece parayla olmadığını gördüm"

Samsunspor'daki başkanlık tecrübesi hakkında konuşan Yüksek Yıldırım, "Yıllardır futbola hep dışarıdan baktım. Sonra gördüm ki Samsunspor'da diğer Anadolu takımları gibi futbolda ekonomiyi iyi yönetmediği için kayıp giden takımlardan olacaktı. O dönem birkaç arkadaş bu yükün altına girdik. Sıkıntılı durumlar vardı, o dönem futbolun dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını ve işlerin sadece parayla olmadığını gördüm.

Benim için kolay da olmadı. Ben Türkiye'nin en yoğun iş insanlarından biriyim. 58 ülkede 250'den fazla şirketin başındayım. Yılın 6 ayı yurtdışında olmak durumundayım" dedi.

"Biz 5. büyük olmak istiyoruz"

Türkiye'nin 5. büyük kulübü olmak istediklerini belirten Yıldırım, "Türkiye'ye "big four" kelimesini yurtdışından getirmişler. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor olarak. Biz 5. büyük olmak istiyoruz.

Samsun ekonomik olarak Türkiye'nin en büyük 20 şehrinden biri değil. Daha çok bölgesel ticaret yapılan bir yer. Bu şartlarda takımı Süper Lig'e çıkarıp bir hava getirdik şehre" şeklinde konuştu.

"Samsunspor gümbür gümbür gelen bir kulüp olacak"

Sözlerine devam eden Yüksel Yıldırım, "Geçmişte bize hocalık yapan Fuat Çapa'yı geçtiğimiz sene takımın başına sportif olarak getirdim. Geçtiğimiz dönemde bu denemeyi eski simalar ile Fenerbahçe'de yapmıştı ama olmamıştı. Biz çizgileri net bir şekilde çizdik. Bizde yönetim kurulunun çok işin içinde olmadığı bir sistem var. Biz sadece icraatın içinde olmak istiyoruz. Samsunspor gümbür gümbür gelen bir kulüp olacak. Geçen hafta TFF Başkanı ve heyeti tesislerimizi ziyarete geldi. Bayıldılar tesislerimize... İnanılmaz, ben Samsunspor'u tebrik ediyorum dedi" ifadelerini kullandı.

"Samsunspor'dan büyük bir başarı gelirse kimse şaşırmasın"

Yüksel Yıldırım, Samsunspor'daki futbol yapılanmasından şu sözlerle bahsetti: "Türk futbolunun geleceğini çok iyi görmüyorum şu an. Öncelikle geçmişten gelen bir TFF'de yapı var. Her gelen şikayet ediyor ama kimse bir şeyi değiştiremiyor. İbrahim Başkan ve yeni yönetim kurulu iddialı geldi, inşallah da değiştirirler bazı şeyleri. Yönetimin içinde eski kulüp başkanları var. Bence bu iyi bir şey. En azından ortak dilimiz futbolu konuşuyoruz. Önceki yönetim kurullarındaki insanlar iş insanlarıydı, futbolun içinden değillerdi.

Bunlar işi bilen insanlar, futbolun iyi ve kötü taraflarını biliyorlar. Ellerinde bir fırsat var. Bu değişimi başlatmalarını bekliyorum. Bu zorlu bir süreç.

Chicago Fire'ın eski sportif direktörlerinden birini aldık. 1 Ocak'tan itibaren akademinin başına geçecek. Fransa'nın Toulouse takımı ile beraber bir proje başlatıyoruz. Biz burada her şeyi planlıyoruz. Yarın Samsunspor'dan büyük bir başarı gelirse kimse şaşırmasın, hepsi planlı.

Diğerlerini kopyalarsak bizim bir farkımız kalmaz. Bizim farklı stratejilerimiz var. Türk futbolunun kara koyunu olmak istiyoruz. Benim hayalim önümüzdeki üç yıl içerisinde Samsunspor'un 11'inde 3-4 tane akademi oyuncusu olmasını istiyorum. Alt yapıdan oyuncu yetiştiren ve üst yapıdakileri satarak finansal yapısını sürdüren bir kulüp olmak istiyoruz."

"Bizim on katı bütçemizde bir takımla oynamak bizim için de keyif"

Samsunspor'un kısıtlı bütçeyle ligde önemli bir başarı elde ettiğinin altını çizen Yüksel Yıldırım, "Şu an Samsunspor ikinci ama maddi koşullar, beklenti ve sonuca bakınca bence lider. Toplam bütçemiz ulaşım da dahil A'dan Z'ye 25, bilemedin 30 milyona çıkar. Şimdi bir bakıyorsunuz üç büyüklerin bütçesi bizim on katımız.

Bizim on katı bütçemizde bir takımla oynamak bizim için de keyif. Hafta sonu maça kazanmak için çıkacağız. Bizim lige başlarken hedefimiz ligde kalmak, en iyi ihitmalle ilk 10'a girmekti. Ligin başında takımlar kendini bulmaya çalışırken, çok iyi bir başlangıç yaptık. Bana bunu iki ay önce söylesen inanmazdım. Ama bize bu altın tepsiyle sunulmadı, tırnaklarımızla kazıyarak buralara geldik" dedi.

Markus Gisdol açıklaması

Geçtiğimiz sezon Samsunspor'da görev yapan Markus Gisdol hakkında da konuşan Yıldırım, "Markus Gisdol, bizle devam etmedi. 'Ben Almanya'da ligde tuttuğum üç takımda da ertesi sezon kovuldum. Burada güzel dostluklarım var, bunları kaybetmek istemiyorum' dedi."

"Fenerbahçe maçını tüm şehir iple çekiyor"

Haftasonu oynayacakları Fenerbahçe maçına da değinen Yıldırım, "Fenerbahçe maçını tüm şehir iple çekiyor. Bugün maç biletleri satışa çıktı. Yüzlerce insan bilet kuyruğunda. Reklam oldu" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler