Samsunspor Başkanı'ndan şok sözler: "Rakiplerimize teşvik primi gönderiliyor”

Eren Tuncay
21.04.2021 - 12:03 | Son Güncellenme: 21.04.2021 - 13:55

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın primlerin ödenmesi için kendisine borç para verdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Samsunspor Başkanı'ndan şok sözler: "Rakiplerimize teşvik primi gönderiliyor”

İnternet üzerinden yayın yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) TV’deki 55. dakika programına katılan Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, gündeme ve yaşanan olaylara dair şok açıklamalarda bulundu. Kadro dışı bırakılan futbolcular, Ertuğrul Sağlam’dan aldığı borç paralar ve rakiplere gönderildiğini iddia ettiği teşvik primi hakkında konuşan Yıldırım, söyledikleriyle ezber bozdu.

"Ertuğrul Sağlam bana borç para verdi"

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’dan borç para aldığını ve bunun nedenini açıklayan Başkan Yüksel Yıldırım, "Ben, Mustafa Aztopal ve Ertuğrul Sağlam ile son 10 hafta için prim sistemi açıkladım. Süper Lig’den oyuncular getirdiğim için büyük paralara sözleşme yaptık. O yüzden de yüksek prim vermedik. Hepsi yüksek sözleşme ile geldiler. Sezon başı primlerde anlaşıldı. İçeride dışarıda 10 bin TL galibiyet primi var. ’Özel maçlara duruma göre prim açıklanacak’ dedik. Giresunspor, ADS ve İstanbulspor maçına özel prim açıkladık. Ertuğrul Sağlam hocama da teşekkür ediyorum. Ertuğrul Sağlam şahsıma para verdi. İstanbulspor maçı primi 20 bin TL’ydi. ’Ben 10 bin TL’yi şimdi vereceğim, 10 bin TL’yi de şampiyonluk priminin üzerine koyup, manyak gibi topluca para alsınlar’ dedim. Hoca da ’futbolcular parayı şimdi istiyor’ dedi. ’Hocam, ben 10 bin TL veriyorum’ dedim. Hoca da ‘Başkan sen futboldan anlamıyorsun, futbolcuların tek derdi prim. Maaşlarını alırlar, primlerini ertesi gün almak isterler.’ Sonra ’hocam o zaman sen bu oyuncuları çok seviyorsun para vermek istiyorsun’ dedim. ’Sen şu an benden zenginsin, senin kıyıda köşede birikimin vardır. Faizciliği de sevmezsin, benden de faiz alma, bana para ver’ dedim. Sağlam da ’gerçekten mi’ dedi. Evet, deyince 10 biner TL’yi ben verdim, 10 biner TL’yi de hocadan aldım. Bunu sırf test için yaptım. Sağlam gerçekten verdi. Bunu futbolcuların konsantrasyonu bozulmasın diye yaptı. Doğru mu yaptı yanlış mı sezon sonu göreceğiz” dedi.

“Her oynadığımız maça rakibe teşvik primi gönderiliyor”

Samsunspor’un karşılaştığı rakiplere ’teşvik pirimi gönderildiğini’ iddia eden Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, “Teşvik primi konusunu bana ispat et deseler, edemem. Rüşvetin belgesi olmuyor. Biz duyuyoruz. Tuzlaspor maçında prim geldi. Tuzlaspor normal şartlar altında verdiği prim 7 bin TL’dir. 7 bin 1 TL olmamıştır. Bunu Taner Taşkın hocayla da kontrol edebilirsiniz. Bizim maç öncesi de 25 bin TL galibiyet veya beraberlik primi açıklıyorlar. Ondan sonraki oynadığımız maç Balıkesirspor. Onlara da bize karşı alacağı puan ve puanlar karşılığı 30 bin TL prim açıklanıyor. O da olmadı. Menemenspor’a da 30 bin TL. O maçın ardından Menemenspor başkanı TFF’ye yazı yazıyor. Maçın hakeminin izlenmesini istiyorlar. Maçta bizim lehimize bir şey çalınmadı. Herhalde büyük teşvik pirimi kaçırdık diye düşünüyor herhalde. Samsunspor’un işi çok zor. Her oynadığımız maça teşvik primi gönderiliyor. Kimin tarafından gönderildiği de tahmin ediliyor. Biz zoru başarmak zorundayız. Şu anda dalgalı suda biraz su aldık. Şampiyon olmak için çabalayacağız” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler