‘Samsunspor play-off’a bile kalamazdı’ dedi, yönetimi kızdırdı

26.06.2021 - 19:20 | Son Güncellenme: 26.06.2021 - 20:14

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’da yolların ayrıldığı eski teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile yönetim arasında polemik. Detaylar haberimizde…

‘Samsunspor play-off’a bile kalamazdı’ dedi, yönetimi kızdırdı

AJANSSPOR-HABER

Geçen sezon Süper Lig’e çıkma şansını play-off’ta kaybeden Yılport Samsunspor’un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam çok konuşulan bir açıklamaya imza attı. Tivibu Spor’a konuşan Sağlam, “'Samsunspor o kadrosuyla play-off dahi oynamazdı. Yanlış transferler yapıldı. 70 puan alınması bir hoca başarısıdır” dedi. 

'Djedje dışında herkesi Sağlam aldırdı'

Bu sözlere tepki gecikmedi. Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, Ertuğrul Sağlam’ı sert ifadelerle eleştirdi. Sağlam’ın bir tek Djedje transferine karşı çıktığını ama en çok da Djedje’ye forma verdiğini ifade eden Mustafa Aztopal şunları söyledi: 

'Gyasi'yi hem istedi hem 'gitsin' dedi'

“Kendisi Mathias Couruer konusunda ısrarcı oldu. İzleme komitesi ve ben olumsuzdum. Çok ısrarcı oldu ve aldık. Açıklamalarım hiçbir oyuncuyu kötüleme amacıyla olmayacak. Edwin Gyasi konusunda ısrarla isteyen Ertuğrul Sağlam’dır. İlk yarı itibariyle ‘gitsin’ diyen de odur. 

Sağlam'ın Rahman Buğra Çağıran ısrarı

Rahman Buğra Çağıran’ı sol bek alternatifi olarak isteyen de Ertuğrul Sağlam’dır. Biz ‘emin misin’ diye sorsak da bu transfer ısrarı hocadan gelmiştir. Devre arasında gitmesini isteyen de hocadır. Kendisinin söylemlerine karşın bunların hepsini açık açık söylemek gerekiyor.”

Samsunspor'un futbolcularına saygısızlık

Ertuğrul Sağlam’ın bu ifadeleriyle kadrodaki oyunculara saygısızlık yaptığını belirten Samsunspor yöneticisi, “Sezon başında 25 Nisan’da ‘şampiyonluk kutlayacağız’ diye ben beyanat vermedim. Bu takıma inanmıyorsa neden şampiyonluk tarihi verdi?  Ben ve benim gibi birçok insan bu takımın oyuncu kalitesi ile 70 puanı aldığını düşünüyor” diye konuştu.

 

Ertuğrul Sağlam'a taktik eleştirileri

Mustafa Aztopal, Sağlam’a eleştirilerini şöyle sürdürdü: “O zaman ben de şunları sormak zorundayım. 90+2’de 9 kişi hücum ederken Giresunspor’a neden mağlup olduk? Berabere bitirip, sezonu şampiyon tamamlayabilirdik. Menemenspor’dan yediğimiz 2. golde nasıl savunmada hiç kimse yoktu ve teknik olarak neden müdahale edilemedi. İlk Altınordu play-off maçında 1-0 mağlupken neden aynı taktik ve kadroyla 2. maça çıktık?”

Senin için hazırladığımız haberler