Samsunspor 2-1 Altay (Maç Sonucu-Özet)

Eren Tuncay
14.01.2023 - 17:52 | Son Güncellenme: 14.01.2023 - 22:44

Spor Toto 1. Lig'in 20. haftasında Samsunspor, sahasında Altay 2-1 mağlup ederek lider Eyüpspor'u takibini ve 10 maçlık yenilmezlik serisini sürdürdü.

Samsunspor 2-1 Altay (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto 1. Lig'in 20. haftasında Samsunspor, sahasında İzmir ekibi Altay'ı konuk etti. Kırmızı-beyazlı ekip karşılaşmayı 2-1 kazanmasını bildi.

Zirveyi takibe devam

Samsunspor, Altay'ı yenerek aldığı üç puanla beraber lider Eyüpspor'u 6 puan geriden takip etmeyi sürdürüyor. Karadeniz ekibi ayrıca yenilmezlik serisini de 10 maça çıkartmış oldu.

Samsunspor'un gollerini 24. dakikada Alim Öztürk ve 63. dakikada Fofana kaydetti. Altay'ın tek golü ise 68. dakikada Salih Sarıkaya'dan geldi.

Hüseyin Eroğlu'nun ekibi Samsunspor 35 puanla 2. sırada yer alırken, Altay 21 puanla 12. sırada bulunuyor.

Hüseyin Eroğlu: “Kaçırdığımız goller bize yakışmadı”

Spor Toto 1. Lig'in 20. haftasında Altay ile karşılaştıkları maçtan 2-1’lik galibiyetle ayrılan Samsunspor’da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, zor bir karşılaşmadan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Çok gol kaçırdıklarını ifade eden Hüseyin Eroğlu, “Bu maç çok değerliydi. Sakat ve cezalı oyuncularımız çok fazlaydı. Maçın tamamında 11’e yakın gol girişimimiz var. Bunları değerlendirememek bize yakışmadı. Bize yakışmayan da bir gol yedik. Farkı arttıramadık. Kazanmak çok önemliydi. 3 puan çok anlamlı. Altay fizik gücüyle oynayan ve duran topa önem veren bir takım. Rakip kaleci de çok iyi bir maç çıkarttı. Taraftarın desteğine çok ihtiyacımız var. Daha çok taraftarın maça gelmesini istiyoruz. Transfer için çaba harcıyoruz. Yakında netleşecek. En kısa zamanda transferlerin gerçekleşmesini bekliyorum” diye konuştu.

Sinan Kaloğlu: "İzmir ve Altay daha ne kadar kafasını kuma sokacak"

Spor Toto 1. Lig'in 20. haftasında Samsunspor deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle ayrılan Altay’da Teknik Direktör Sinan Kaloğlu, maç sonu basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Üzücü bir mağlubiyet aldıklarını ifade eden Kaloğlu, mali açıdan çok sıkıntılı günler geçirdiklerini belirtti.

Zor bir süreçten geçtiklerini vurgulayan Sinan Kaloğlu, "Samsunspor’u tebrik ediyoruz. Taraftarlar da çok centilmendi. Zor bir karılaşma oldu. Eşit şartlarda ve kadrolarda değiliz. Stratejimiz yediğimiz gole kadar tutu. İki golü de kendi kendimize attık. İyi oyunculara sahip Samsunspoor var. Maçı bırakmadık ve son dakikaya kadar mücadele ettik. Rakibi analiz edecek programa bile giremiyoruz. Paramız yetmiyor. Oyuncularımı motive etmekte zorlanıyorum. İzmir ve Altay ne kadar daha kafasını kuma sokacak. Bu çocuklar ilk yarıda bu kadar olumsuzluğa rağmen kimsenin belemediği puanlar topladı. Oyuncularımız daha ne kadar sabredecek. Oyunculara teklifler var. Hafta içi boşa çıkacak oyuncular var. Oyuncularımızı nasıl tutacağız. İzmir ve Altay’a sesleniyorum. Bu çocuklara yazık değil mi? Oyuncularımla gurur duyuyorum. Yenseler de yenilseler de gurur duyuyorum. Kimse onlara bir şey diyemez. Hatıra bilet bile alınmadı. Kendi kendimize kamp yaptık. Devam edin İzmir devam edin" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler