Samsunspor'dan İsviçre çıkarması! Başkan taraftara müjde vermek için harekete geçti

İsa Kethüda
06.05.2024 - 12:55 | Son Güncellenme: 06.05.2024 - 13:02

Trendyol Süper Lig’in 35. Haftasında Karadeniz Derbisi’nde evinde ağırladığı Trabzonspor’u 3-1 mağlup eden Samsunspor’da önümüzdeki sezonun çalışmalarına başlandı.

Samsunspor'dan İsviçre çıkarması! Başkan taraftara müjde vermek için harekete geçti

KORAY GEÇGEL – AJANSSPOR

Samsunspor, Trenyol Süper Lig’in 35. Haftasında evinde Trabzonspor’u ağırladı. Bordo-Mavili ekibi 3-1’le geçen Kırmızı-Beyazlı ekip 42 puana yükseldi ve küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını ligin bitimine 3 maç kala 7’ye çıkardı. 

Yüksel Yıldırım, FIFA ile görüştü

Trabzonspor maçındaki alınan galibiyetinin ardından Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın, transfer yasağını kaldırmak için İsviçre’ye giderek transfer yasağını kaldırtmak amacıyla FIFA ile görüşme yaptığı öğrenildi.

Kış transfer döneminde kaldırıldı

2022/2023 sezonunu TFF 1.Lig’de şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lig’e çıkan Samsunspor’a geçtiğimiz kış transfer döneminde yasak geldi. Kırmızı-Beyazlılar daha sonra yapılan çalışmalar eşiğinde gelen yasağı geçici olarak kaldırdı ve kadrosuna takviyeler yaptı. 

İlgini Çekebilir
Hollanda basını Yusuf Yazıcı'yı duyurdu!
Habere Git

3 oyuncu geldi 3 oyuncu gitti 

Kış transfer döneminde kadrosunu 3 oyuncu ile güçlendiren Samsunspor, 3 oyuncu ile de yollarını ayırdı. Kış transfer döneminde gelen transfer yasağını sezon sonuna erteleyen Kırmızı-Beyazlılar, 2’si yabancı olmak üzere 3 oyuncuyla kadrosunu güçlendirdi. Kış transfer döneminde Samsunspor kaleci Muammer Yıldırım ile 1,5 yıllık, 29 yaşındaki forvet Benito Raman ile 2,5 yıllık, kanat oyuncusu Arbnor Muja ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Transferler bekleneni veremedi

Karadeniz ekibi kış transfer döneminde transfer ettiği üç oyuncudan istediği verimi alamadı. Belçikalı forvet Benito Raman, Kırmızı-Beyazlı formayla çıktığı 9 maçta gol veya asist katkısı üretemezken 2 de sarı kart gördü. 25 yaşındaki Arnavut kanat Arbnor Muja ise 11 kez sahaya çıkmasına rağmen sadece 3 kez ilk 11’de kendisine şans buldu. Muja, Samsunspor formasıyla attığı tek golü Samsunspor’un evinde ağırladığı Antalayspor’u 2-0 mağlup ettiği mücadelede attı. 

Markus Gisdol’un sözleşmesi bitiyor

Sezona Hüseyin Eroğlu ile girişi yapan Samsunspor’da kötü sonuçların ardından yollar ayrıldı. Ligde sahaya çıktığı ilk 8 haftada galibiyeti olmayan Samsunspor’un ilk 8 hafta sonunda da sadece 1 puanı bulunuyordu. 9. Haftada evinde ağırlayan Kırmızı-Beyazlı ekip yeni hocası Markus Gisdol’le çıktı ve bu sezon evindeki ilk puanını aldı. Markus Gisdol ile ligde sadece üst üste 2 kez mağlup olan Samsunspor’da teknik adamın geleceği merak konusu oldu. Markus Gisdol hem saha içinde hem de saha dışındaki hareketleriye Karadeniz ekibinin taraftarlarının sevgisini kazanmış durumda. Alman teknik adamın Samsunspor ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024’te son buluyor. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'a kupa maçı öncesi sakatlık şoku! Sezonu kapattı...
Habere Git

Sıradaki rakip Konyaspor

Karadeniz Derbisi’nde Trabzonspor’u mağlup ederek derin bir nefes alan Samsunpor’da bir sonraki rakip ateş hattının hemen üstünde bulunan Konyaspor. Kırmızı-Beyazlılar’ın Konyaspor’a konuk olacağı maç 12 Mayıs Pazar günü saat 19:00’da Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler