Sanal bilet uygulaması, 8. Lig takımını zengin etti!

11.01.2021 - 12:23 | Son Güncellenme: 11.01.2021 - 12:29

FA Kupası'nda Tottenham'ı konuk eden FC Marine kendi tarihi adına çok kritik ve sürpriz dolu bir günü geride bıraktı. Koronavirüs sebebiyle yapılan sanal bilet uygulaması adeta Tottenham sayesinde patladı. 8.Lig ekibi kaç para kazandı? İşte detaylar...

Sanal bilet uygulaması, 8. Lig takımını zengin etti!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Koronavirüs sebebiyle futbol maçlarında tribünlerde taraftarlar yer alamıyor. Ancak; sanal bilet satışları ise özellikle son dönemlerde çok daha öne çıkmaya başladı. 50 bin kişilik bir sahil kasabasının takımı, İngiltere 8. Lig Kulübü FC Marine, Tottenham maçıyla birlikte bu alanda kendi rekorunu kırdı. İşte detaylar...

Tottenham sayesinde ciddi bir gelir elde ettiler

Menajerliğini Jose Mourinho'nun yaptığı Tottenham, FA Kupası'nda deplasmanda FC Marine ile karşılaştı. Tottenham, beklendiği üzere karşılaşmayı 5-0 gibi farklı bir skorla kazandı ve tur atladı. Bu maç ev sahibi ekip açısından ise çok daha farklı bir hal aldı. 

30 binden fazla sanal bilet sattılar

8. Lig Kulübü FC Marine, Tottenham Hotspur'a karşı kupa maçı için 30 binden fazla sanal bilet sattı. Stadyum kapasiteleri 3200 kişilik olan FC Marine, kendi tarihi adına bir rekor kırmış oldu. Normalde kulüp, 6 bin kadar bilet satmayı planlıyordu.

Mourinho dahi bilet satın aldı

Taraftarlar, Premier Lig devine karşı seyircisiz oynanan maçta 11 Euro'ya eşdeğer sanal bilet satın aldı. Böylece, koronavirüs krizi sebebiyle mali olarak sarsılan kulüplerini de desteklemiş oldu. Ayrıca Tottenham taraftarlarının yanı sıra Jose Mourinho'nun 57, Gary Lineker'in de 60 bilet aldığı söyleniyor.

Peki ne kadar gelir elde ettiler?

Öğretmen, kasap gibi farklı mesleklerden oluşan futbolcuları kadrosunda barındıran FC Marine, darboğazda olduğu bu dönemde 330 bin Euro (2 milyon 974 bin 290 TL) gelir elde etmiş oldu. Öte yandan kulüpten bu ciddi destek için taraftarlara bir teşekkür mesajı yayınlandı.

Taraftarlara teşekkür ettiler

FC Marine'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kesinlikle harika bir destek. Futbol dünyasına ve Tottenham'a teşekkürler" açıklaması yapıldı.

Senin için hazırladığımız haberler