Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan açıklama

Akın Ungan
06.06.2024 - 23:38 | Son Güncellenme: 06.06.2024 - 23:59

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak Ajansspor'a konuştu. Görevi bırakmasındaki sebebi açıklayan Sancak transfer tahtası ve gelecek dönem planlarıyla ilgili bilgi verdi.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan açıklama

AJANSSPOR HABER

2023/24 sezonunda kötü bir dönemden geçen ve Trendyol Süper Lig'de düşme tehlikesi yaşayan Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak Ajansspor canlı yayınına konuk oldu. Salim Manav'ın sorularını yanıtlayan Sancak, daha önce görevi bırakmasındaki sebebi açıkladı. Sancak, kapalı olan transfer tahtasını açmayı hedeflediklerini belirtirken, gelecek sezon planlamasını da duyurdu.

"Bırakmamın tek sebebi futboldaki çetelerle mücadele etmek istememdi"

Adana Demirspor’da görevi Metin Bey’e devrettikten sonra geri döndünüz ne hissediyorsunuz?

Görevi bırakmamdaki bazı sebepleri açıklayayım. Bırakmamın tek sebebi futboldaki çetelerle mücadele etmem içindi. Bazı haysiyetsizler farklı olduğunu, kaçtığımı söylediler ama durum öyle değil. Gençlerimizi ve taraftarlarımızı kandırıyorlar. Adana Demirspor benim evladım, benim her şeyim. Ailemin bile önüne koymuşum. Bazı kendilerini bilmezler için bu kulübü bırakıp kaçacağım sanıldı. Hiçbir yere gitmiyorum. Avuçlarınızı yalarsınız. Üzerime oynayıp hakaret edip bırakacağımı sananlar, avucunuzu yalarsınız.

"Ben diğer başkanlar gibi değilim... Jop da yedim gaz da yedim"

Ben diğer başkanlar gibi değilim. Jop da yedim gaz da yedim. Taraftarlarımı yalnız bırakmam onlar benim her şeyim. 1'inci yıl 48 milyon Euro ile borçla başladık. 24 milyon Euro bütçe ile kadro kurduk ve üstteki bütün rakiplerimizi yenerek üst lige çıktık. Altay ile berabere kalıp bütün rakiplerimizi yenerek çıktık. Çıktıktan sonra ideal bir kadro kurmak, dünyada tanınmak, Süper Lig’de söz hakkı olmayı istedik. Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor. Balotelli’ye kızanlar oldu ama ne kadar mali olarak iyi gözükmese de Adana Demirspor’un bilinirliği açısından iyi oldu. Avrupa’ya gitmemizdeki en büyük sebep Belhanda’ydı. Harikalar yarattı.

İlgini Çekebilir
Ali Koç: "Fenerbahçe tarihinin rüya takımını kuracağız"
Habere Git

"150 milyon Euro para koydum... Bırakırsam Bursaspor’dan beter olursunuz dedim yanlış lanse ettiler"

150 milyon Euro para koydum kişisel olarak. Bütün Adanalılar toplansa tüm taraftarlar elinden geleni yapsaydı bile olmazdı. Adana sahipsiz ama bu süreçte 6 yıl boyunca Adana’yı yalnız bırakmadım. Bu sene boyunca çocuklarımdan fazla tuttum. Alacaklarını almak için bize Spor Müdürlüğü haciz koydu. Passolig’den gelen parayı, 12 milyon para ödedik. Samsunspor saha için 120 bin TL öderken biz 750 bin ödüyorduk. Biri bana istifa et dedi sohbet odalarında. Bırakırsam Bursaspor’dan beter olursunuz dedim. Ama bu kısmı kestiler ve medyaya yanlış lanse ettiler.

Hikmet Karaman ile yola devam edilecek mi?

Geri döndünüz bu yaşanılan süreç sonrasında. En merak edilen noktalardan biri de şu, Hikmet Hoca ile yola devam edilecek mi?

Hikmet hoca ile sıkıntımız yok. Hikmet hoca, kulüp yönetiminde bizimle yer alabilir ama başka istediğimiz hocalar var. Onlarla görüşeceğiz. Yerli bir tane var ama onun dışında yabancı hocalarla ilgileniyoruz.

"Yatırımcılara açığız ama tek şartım var"

Hayaliniz hedefiniz Adana Demirspor’u Süperlig ve Avrupa Kupaları’nda oynayacak dediniz. Başardınız. Borsaya çıkma hedefinizin durumu nedir?

Halka arz edeceğim. Birileri Katar’a satacak dedi. Katarlıların K'si ile görüşmedik. Adana Demirspor’un menfaati içinde yatırımcılara açığız ama tek şartım var halka açacağız ve %85’i halk açık olacak. İş adamları, taraftarlar bunu bilsin.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan dev transfer operasyonu: 3 mevkiye 3 transfer birden
Habere Git

"Biz de küme düşürülmeye çalışıldık"

Sizce TFF'ye karşı çıkan kulüpler cezalandırıldı mı?

Biz de küme düşürülmeye çalışıldık. Bizi de düşürüyorlardı. Gaziantep maçı öncesi atanan hakemler Abdulkadir Bitigen, VAR'da Serkan Tokat... Bunları VARAN olarak yazmıştım. Maçın 6-1 biteceğini tahmin etmiyorduk ama 3-1'ken o penaltıyı verse skor çok daha farklı olurdu.

Mehmet Büyükekşi ile şahsi hiçbir sorunum yok. Ailelerimiz birbirine bir şekilde yakındır. Türk futbolundaki çöreklenmiş yapıyı temizlemek için bu yola çıktık. Yeni başkan adayından istediğimiz budur.

"4.3 milyon Euro vergi borcu Montella yüzünden oldu"

4.3 milyon Euro vergi borcu Montella yüzünden oldu. Hak ediyor muydu, hak ediyordu. Mali olarak zorladı ama meyvesini gördük. Bugün A Milli Takım'da görev alıyor. Biz de bulduk keşfettik. Hocayı Türk futboluna kazandırdık.

"Bana maç sattın diyen adam karşımda olsa alnına sıkarım"

Bana maç sattın diyen adam karşımda olsa alnına sıkarım. Ben şerefi ve namusu için yaşayan bir adamım. Hiçbir kulüp başkanı bana "Şu maçı satın, bu maça ihtiyacımız var" imasında bile bulunamaz. Eğer maç satsaydım, Fenerbahçe'ye maç satardım. İki sezondur Fenerbahçe’ye darbeyi vuran biziz. Yok öyle bir şey. Herkes haddini bilsin.

Senin için hazırladığımız haberler