Sancaklı: "Herkes bir koltuk kapmış ve o koltuktan kabadayılık yapma sevdasında"

05.10.2017 - 23:11 | Son Güncellenme: 05.10.2017 - 23:11

 

AJANSSPOR - MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Türk sporunun sorunları hakkında açıklamalarda bulundu

Ajansspor'un açıklamalardan derledikleri şu şekilde:

"Türk futboluna önlem almazsak, yakında futbol terörü de başlayacak ve önünü alamayacağımız şekilde başlayacak.  Daha seviyeli, daha birleştirici mesajlar vermemiz gerek. Maalesef bu Türk futbol federasyonu yönetim kurulu konuyu yanlış algılamakta ve bu sorunları çözmekte çok geri kalmaktadır. Sayın başkan basın toplantısı düzenliyor, bekliyoruz ki bu uslüp ile konuşsun, Türk futbolunun sorunlarını konuşsun iki tane konuya değindi kendisi. Birincisi; futbol federasyonu ekonomik olarak en güçlü dönemini yaşıyor. Peki futbol federasyonu o kadar parası varken sadece 4 tane kulübün toplam borcu şu anda 7 milyar lira. Yani eski parayla 7 kattrilyon lira. 7 milyar liranın yıllık faizi kaç liradır, %10'dan hesaplasak 700 milyon lira yapar. Yani bu 4 tane kulübümüzün yıllık ödediği faiz 700 milyon lira. Bunları nasıl ödeyecekler, gelirleri ne ki. Kulüpleri nasıl ayağa kaldıracağımızı konuşacağımıza federasyonunda kaç para varmış, sponsorlar çok iyiymiş onu konuşuyoruz. 

Bu işe müdahele etmezsek, eğer bu işi rayına sokmazsak inanın Türk futbolu uçurumdan uçmuş bir futbol terörü geliyor. Akşam maçlardan sonra demeçleri dinlerken koskoca yöneticilerin, hocaların, oyuncuların demeçlerinden memnun olan var mı aranızda? Herkes bir koltuk kapmış ve o koltuktan kabadayılık yapma sevdasında. Ondan sonra milli takım kaptanı uçakta gazeteci dövüyor diyorlar ki; ya bu niye böyle bir şey yapıyor. 

Eğer bu futbol federasyonunu el çektirmezsek acil bir şekilde ve her şeyi doğru yapmazsak, bütün herkesi doğru koyarsak sistemide doğru koyarsak size kötü bir haber veriyorum; 5 ile 10 sene ihtiyacımız var ki Türk futbolu biraz normal dönsün. Müdahele etmez oluruna bırakırsak Türkiye'de futbol terörü geliyor. " ifadelerini kullandı. 

YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERMEDEN KULLANILAMAZ!

Senin için hazırladığımız haberler