Daniele Santarelli'den itiraf: Bu takım şu anda finalde oynamaya hazır değil

Aleyna Gürgen
15.06.2024 - 20:19 | Son Güncellenme: 15.06.2024 - 20:47

Filenin Sultanları'nın İtalyan başantrenörü Daniele Santarelli, Milletler Ligi'ndeli 3-2'lik Çin mağlubiyetinin ardından maç sonu açıklamalarda bulundu.

Daniele Santarelli'den itiraf: Bu takım şu anda finalde oynamaya hazır değil

Milletler Ligi'nde Türkiye, Çin karşısında 21-25, 17-25, 25-21, 25-23 ve 15-13'lük setlerle 3-2 yenilgiye uğradı. Millilerin başantrenörü Daniele Santarelli ise maçın ardından hem karşılaşmayı değerlendirdi hem de yarınki Brezilya maçından bahsetti.

Santarelli, Çin karşılaşmasını değerlendirdi

Daniele Santarelli, 3-2 biten Çin karşılaşmasını "Bu maçtan memnun değilim. İlk ve ikinci sette iyi bir takım gördüm, Çin hayal edebileceğimiz takımın aynısıydı, pas konusunda çok sıkıntı çektiler ama bizim birçok alanda iyi bir kalitemiz vardı. Ve sonra bir şeyleri değiştirdiler. Biz onlara çok yardımcı olduk çünkü bazı alanlarda gerçekten kötü şeyler yaptık. Ve bence dünyanın en iyi takımlarından birine karşı böyle bir şey yaptığınızda, bu gerçekten çok zor. Bu bizim için iyi bir ders. Bu beş setten sonra, bu dersi almamız ve böyle bir takıma karşı oynamak istiyorsanız, üç set ya da daha fazla süre boyunca sonuna kadar %100'ümüzle oynamamız gerektiğini anlamamız gerekiyor." sözleriyle değerlendirdi.

"Bir şeyler değişti"

Filenin Sultanları geçtiğimiz yıl Milletler Ligi'nde Çin'i mağlup etmişti. Daniele Santarelli ise bugünkü yenilginin ardından kendisine bunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Başka bir sezon, bir şeyler değişti. Milletler Ligi'nin başında olduğumuz seviyeden daha iyi olmaya çalışıyoruz çünkü başlangıçta gerçekten farklı bir durumdaydık. Şimdi daha iyi oynuyoruz. Şu an kendimiz değiliz. Umarım bu tür maçlar bize gelişme fırsatı verir çünkü bunu gerçekten anlamamız gerekiyor. Çok gelişebileceğimizi düşünüyorum. Bu takım benim için şu anda finalde oynamaya hazır değil ama oyuncuların bu durumu değiştirmek istediğinden eminim." 

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları bir numarayı kaptırdı: İşte voleybol dünya sıralamasının yeni lideri
Habere Git

Santarelli'den Brezilya sözleri

Filenin Sultanları yarın Milletler Ligi'nde Brezilya ile karşılaşacak. Türkiye'nin Çin mağlubiyeti sonrası Brezilya, FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Sıralaması'nda Filenin Sultanları'nı geride bırakarak liderliğe yerleşti. Daniele Santarelli ise Çin karşılaşmasını kaybetmelerinin Brezilya maçı için ekstra bir baskı yaratmadığını şu sözlerle belirtti:"Hayır! Her gün stresle karşı karşıyayız. Dünyanın en iyi takımlarının hepsinin aynı olduğunu düşünüyorum. Ben de oyuncular da baskıyla karşı karşıya. Biz Türkiyeyiz. Diğer takımları yenmek istiyoruz, diğer takımlar da bizi yenmek istiyor. Bu spor ve sporu bu kadar büyüleyici kılan da budur. Brezilya çok güçlü ve çok iyi oyunculara sahip. Bir sonraki maç çok zor olacak ama Milletler Ligi'ni iyi bir sonuçla bitirmeyi umuyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler