Daniele Santarelli'den kadro eleştirilerine yanıt: Vaktim yok

15.05.2024 - 19:12 | Son Güncellenme: 15.05.2024 - 19:31

Filenin Sultanları'nın İtalyan başantrenörü Daniele Santarelli, 2024 Milletler Ligi kadrosunun açıklanması sonrası gelen eleştirilere yanıt verdi.

Daniele Santarelli'den kadro eleştirilerine yanıt: Vaktim yok

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Daniele Santarelli, Vodafone aracılığı ile sosyal medyadan kendisine yöneltilen soruları cevapladı. İtalyan çalıştırıcı yeni açıklamalarında ekibin kadrosu ve prensipleri hakkında konuştu. 

"Farklı oyuncuları deneyecek zamanım yok"

Filenin Sultanları'nın Milletler Ligi kadrosunun açıklanmasının ardından kadro hakkında taraftarlardan birçok yorum geldi. Daniele Santarelli ise kadroda yer alan oyuncuların seçimleri hakkında şunları söyledi: "Çok fazla oyuncuyu izleyecek vaktim yok. Bu nedenle karar vermem çok kolay oldu. Birçok taraftar bazı oyuncuları neden takıma almadığımı merak ediyor. Aslında hepsine verebilecek cevaplarım da var. Kafamda bazı oyuncular hakkında bazı fikirler var. Ancak farklı oyuncuları deneyecek zamanım yok. Bu oyuncularla devam etmek istiyorum. Bazı oyuncuların bu sezon çok iyi çalıştığını biliyorum. Sanırım milli takımla ilgili şu an ve gelecekte aklımda bir tasarı var. İyi bir iş yapıp yapmayacağımı, doğru karar verip vermediğimi bana yalnızca zaman gösterecek."

"Türkiye için özel bir şeyleri hep hissettim"

Santarelli açıklamalarında Antalya, Ankara ve İstanbul'daki anılarını şu ifadelerle değerlendirdi: "Şampiyonlar Ligi'nin finalinin Antalya'da olduğunu öğrendiğimde çok güzel hissettim. Çünkü uzun bir kariyerim yok. Her zaman bir yer için özel bir şeyler hissettim. İnanın Türkiye için özel bir şeyleri hep hissettim. Bu nedenle her zaman tekrarlıyorum: Kulüp ya da milli takım, bir gün buraya geleceğimden emindim. İstanbul'u seviyorum. Burası gerçekten muhteşem bir şehir. Ankara ile ilgili güzel anılarım var. Antalya benim için çok özel çünkü Imoco ile dünya şampiyonu olmuştuk. İlk kez milli takım başında giydiğim formayı Antalya'da giydim, ilk maçım Antalya'daydı. Hayatımın geri kalanı boyunca unutamam. Imoco ile burada Şampiyonlar Ligi'ni kazandık ayrıca. Ve şimdi yeniden ilk başladığım yere geri dönüyoruz. Oradaki atmosferi düşünemiyorum."

İlgini Çekebilir
Daniele Santarelli: Bazı ufak problemlerimiz var
Habere Git

"Benim için en önemlisi oyuncular"

Tecrübeli İtalyan antrenör kendi prensiplerinden bahsederken oyuncularını anlamayı her zaman öncelik yaptığını şöyle vurguladı: "Her oyuncuya saygı duymak istiyorum. Sanırım normalde pek çok koç, oyuncunun koçu anlaması gerektiğini düşünüyor. Ben oyuncumu kesinlikle kendimin anlaması gerektiğini düşünüyorum. Benim için en önemlisi oyuncular. Onlar önceliğimdir. Sahada mükemmel kalmalarını, antrenmanda çok çalıştıklarında, işlerini yaptıklarında mutlu olmalarını istiyorum. Böylece önemli hedeflerimizi başarabiliriz. Güvenilir olmak istiyorum. Oyuncumun bana güvenmesini istiyorum. Bunun için onlardan daha çok çalışmam gerekiyor. Ve benim onlardan daha fazla öğrenmem gerekiyor. Böylelikle işimi takdir edebilirler."

Filenin Sultanları'nın Milletler Ligi kadrosu belli oldu

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2024 Milletler Ligi kadrosu şu şekilde: 

Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin
Pasör Çaprazları: Melissa Vargas
Smaçörler: Hande Baladın, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Tuğba İvegin
Orta Oyuncular: Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı
Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge, Ayça Aykaç Altıntaş

Senin için hazırladığımız haberler