Şapka düştü, küme göründü…

13.05.2021 - 13:55 | Son Güncellenme: 14.05.2021 - 11:54

Ankaragücü, son 20 yılda 4. kez aynı nedenle Hikmet Karaman’ın kapısını çaldı. Ancak bu kez tecrübeli antrenör de emekçilerin takımını kurtaramadı.

Şapka düştü, küme göründü…

AJANSSPOR - HABER

Türk futbolunun son çeyrek yüzyılına adını kurşun harflerle yazdıran Hikmet Karaman, “Var bunda bir hikmet” diyerek, 4. kez Ankaragücü’nün başına geçti. Giyim kuşamı ve şapkasıyla İngiliz Peaky Blinders dizisinin karakterlerini aratmayan Karaman, maç kaybettikçe şapka takma alışkanlığını da bıraktı.

 

Deplasmanda 2-2’lik Beşiktaş beraberliği ile Denizlispor beraberliğinde başında hep meşhur şapkası vardı.

 

Şubat ayında “vira bismillah” diyip ilk günki meslek aşkıyla ile halatın bir ucundan tutan antrenör, başkent ekibini ateş hattından çekemedi. Çekmeye çalışsa da halat koptu.

“Galibiyet yabancılaştırıcı bir yolculuktur…”

18 maçlık Ankaragücü serüveninde galibiyeti de gördü, beraberliği de. Ama en çok mağlubiyeti tattı. “Galibiyet yabancılaştırıcı bir yolculuktur, insan kaybedince evine döner” derler. Hikmet Karaman bu sözü içtenlikle yaşadı. Kazandıkça kendini kaybetti, “70’ten sonrasını bana bırakın” dedi.

İlgini Çekebilir
“70’ten sonrasını bana bırakın” demişti, Ankaragücü 70’ten sonra dağıldı
Habere Git

3-0’lık Göztepe zaferinden sonra “Gururluyuz, güçlüyüz çünkü Ankaragüçlüyüz” dedi. 3-1’lik Kasımpaşa kabusu biter bitmez “Mete hocam (Kalkavan) seninle tanışıyoruz” şeklinde konuştu. Kaybetmişti. Sadece o değil, işçilerin takımı da kaybetmişti. Süper Lig’in demirbaşlarından MKE Ankaragücü, 5. kez Türk futbolunun en tepesindeki organizasyona veda etti.

Galatasaray galibiyeti ile rüzgar tersine döndü

10 Şubat’ta Mustafa Dalcı’nın koltuğuna geçen Hikmet Karaman, kümede kalmaya ısrar eden bir kulübün  başına gelmişti. Ancak, tecrübeli antrenör göreve gelir gelmez işler hemen rayına oturmadı. Kayseri, Rize maçlarında takım 1’er puan alarak, puan kazanma güdüsünü hatırladı.

Kayseri - Rize karşılaşmalarında moral bulan ekip, Hatay deplasmanında 4-1’lik skorla mağlup olsa da galibiyet zinciri bu maçtan sonra belirginleşti.

 

Önce Galatasaray, sonra Göztepe ve Karagümrük gibi takımları sahanın dışına iten başkent ekibi, lige tutunabilme adına önemli yol katetti.

“Fırtınayı yedi, fabrika ayarlarına döndü…”

Göztepe maçından sonra Trabzon’a konuk olan takım, yine 4-1 mağlup olunca fabrika ayarlarına bir daha dönüş yaptı. Ancak her ne olduysa “başkent derbisinden” sonra oldu.

“Başkent derbisinin asıl kaybedeni Ankaragücü’ydü…”

Evinde, Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup eden Ankaragücü, o maçtan beri galibiyet yüzü görmüyor. 11 Nisan’da gelen Ankara zaferinden tam 1 ay geçti. Rahmetli Süleyman Demirel’in, “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir” deyişi gibi “Futbolda 1 ay çok uzun bir süre” sayılmalı. Nitekim, art arda gelen kötü sonuçlar, Ankaragücü’ne 5. kez aynı sonu yaşattı.

Erzurumspor’un 2 puan altında, ligde 19. sırada yer alan Ankaragücü, son maçını kazansa dahi küme potasından sıyrılamayacak. Başkent ekibi, 41 puanlı Kayserispor’a karşı 1 maç kaybedip, 1 maçta berabere kaldı. Yani, ikili averaj avantajı söz konusu olmadığı için küme yolu göründü.

Karaman, yarım sezonda başkent ekibiyle 5 beraberlik, 8 mağlubiyet ve 5 galibiyetlik bir grafik çizdi. Maç başı 1,10 puan ortalamasıyla beklentilerin altında kaldı. Emektar antrenör, 2014-17 yılları arasındaki Çaykur Rizespor ısrarını başka bir ekipte gösterebilecek mi?

Günün sözü

Rus edebiyatının öncülerinden Tolstoy, “İnsan Ne ile Yaşar?” kitabında “Öyle horozlar vardır ki öttükleri için güneşin doğduğunu sanırlar” der.

Senin için hazırladığımız haberler