Saran Medya'dan yayın ihalesinde yarım milyar Dolarlık teklif!

Akın Ungan
14.02.2024 - 17:32 | Son Güncellenme: 14.02.2024 - 21:34

TFF, Süper Lig yayın haklarını ihaleye sundu. Kulüpler beIN SPORTS'un teklifine sıcak bakmıyor. Saran Medya'nın teklifi, beIN'in önüne geçti. Detaylar.

Saran Medya'dan yayın ihalesinde yarım milyar Dolarlık teklif!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonlarına ilişkin TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarının devri için ihale düzenledi. beIN Sports ve Saran Medya yayın hakları için tekliflerini sundu.

Süper Lig kulüpleri beIN Sports'u istemedi

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Trendyol Süper Lig'de mücadele eden kulüplerin hepsi beIN Sports'un yayın hakları için önerdiği teklife sıcak bakmadı.

Kulüplerin beIN'i istememesinin sebepleri

Süper Lig kulüplerinin beIN Sports'u istememesinin üç sebebi olduğu belirtildi.

  • Teklifin TL üzerinden yapılması
  • Teminat mektubunun verilmemesi
  • İki sene önce Saran Medya'ya ihale verilmediği için bu sezon kulüplerin ettiği zararın 45 milyon Euro olması
İlgini Çekebilir
TFF'den yayın ihalesi açıklaması!
Habere Git

Bilindiği üzere TFF, Süper Lig yayın hakları için 2022 yılında da ihale açmış ve bu ihaleye beIN Sports, Saran Medya ve TRT katılmıştı. En yüksek teklifi veren birinci şirket beIN Sports, TFF ile anlaşma sağlayamamış ve nihai imzayı atmadı. Bunun üzerine imza hakkı en yüksek ikinci teklifi sunan Saran Medya'ya geçti. Süper Lig TV projesi ile maç yayınlarını birçok platforma sunma fikrini geliştiren ve korsan yayıncılığı önleyerek, kulüplerin gelir kaynağını artırmayı hedefleyen Saran Medya, TFF ile masaya oturup imza atmaya hazır olduğunu belirtse de TFF imzaya yanaşmadı. Daha sonra beIN Sports ile anlaşan TFF, ihaleyi beIN'e verdi.

Saran Medya, beIN Sports'un teklifinin üzerine çıktı

Yağız Sabuncuoğlu, Saran Medya'nın yayın ihalesinde yeniden devreye girerek beIN Sports'un yaptığı son teklifin üzerine çıktığını bildirdi. Saran Medya, 3 yıl için yaklaşık 500 milyon Dolar ödemeyi teklif etti.

İki şirketin yıllık teklifleri:

  • Saran Medya: 140 milyon Euro
  • beIN Sports: 3 milyar 900 milyon TL

TFF Saran Medya'ya dönmedi, Kulüpler Birliği tepki gösterdi

Fakat TFF'nin beIN Sports ile pazarlık halinde olduğu, verdiği teklifle beIN Sports'u geçen Saran Medya'ya geri dönüş yapılmadığı kaydedildi. Bunun üzerine Kulüpler Birliği, şartnameye uygun şekilde Euro ile en yüksek teklifi yapan ve teminat mektubu veren Saran Medya’nın teklifine geri dönüş olmamasından dolayı sert tepki gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler