Sarıca: "Kısa takım olmamıza rağmen iyi ribaund alıyoruz"

19.12.2020 - 19:39 | Son Güncellenme: 19.12.2020 - 19:39

ING Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray'ı İstanbul'da mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın baş antrenörü Ufuk Sarıca, alınan galibiyette ribaunddaki performanslarına dikkat çekti. Ligin en iyi ribaund alan takımlarından biri olduklarını söyleyen Sarıca, sakatlıkları bulunan Metecan Birsen ve Semih Erden'in durumları ile ilgili de konuştu.

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

ING Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, deplasmanda Galatasaray'ı 86-74 mağlup etti. Arka arkaya 5. maçını kazanan Yeşil Kırmızılılar'da ribaund performansı dikkat çekti.

"Galatasaray'ın bu konuda sıkıntısı olduğunu biliyorduk"

Ajansspor'a özel açıklamalarda bulunan Pınar Karşıyaka Baş Antrenörü Ufuk Sarıca, "Maçlardan önce oyuncuları oyun planı ile ilgili konsantre etmeye çalışıyoruz" derken bundan öte, kısa bir takım olmamıza rağmen ligin en iyi ribaund alan takımlardan biriyiz. 5 numaralı oyuncumuz pozisyonuna göre kısa. Ancak uzun forvetlerimizin yaptığı katkı ve bakarsanız, Metecan Birsen maç başına 6-6.5 ortalama ribaund alıyor. O da son maçlarda yok. Dolayısıyla ribaundları bu şekilde yüksek tutuyoruz. Tabi, rakibe göre de değişiyor. Galatasaray'ın bu konuda sıkıntısı olduğunu biliyorduk; zaten ortalama 13 hücum ribaundu veren bir takım. Dolayısıyla bugün bu istatistiği tutturmuşuz." ifadelerini kullandı. 

Pınar Karşıyaka, Galatasaray karşısında 14'ü hücum ribaundu olmak üzere toplam 49 ribaund aldı. 

Sakatlıkların bulunan Metecan Birsen ve Semih Erden'in son durumları ile ilgili de konuşan Sarıca, "Metecan Bamber maçında da büyük bir ihtimalle oynayamayacak ama biliyorsunuz, oyuncuların bu süreçte antrenman yapması gerekiyor. Semih'in uzun dönemli bir sıkıntısı oldu. Antrenmanlara yeni başladı diyebilirim. Onu da en kısa sürede hazırlayıp sahaya çıkarmak istiyoruz." dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler