Sarıkamış şehitleri için tırnamıyorlar

25.12.2015 - 15:06 | Son Güncellenme: 25.12.2015 - 15:06

Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, 3 bin 170 metre rakımlı Allahuekber Dağları'na zirve tırmanışı başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu faaliyet programında yer alan ve 1998'den bu yana düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Zirve Tırmanışı'nın 17'ncisinin başlaması dolayısıyla Sarıkamış-Kars yolu üzerindeki Allahuekber Dağı şehitlik anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, şehitler için dua edildi. 

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, törende yaptığı konuşmada, Sarıkamış şehitlerinin Türkiye'nin ortak değeri olduğunu belirterek "Türkiye'nin batısında Çanakkale, doğusunda Sarıkamış, bu ülkenin çimentosudur. Şehitlik anıtındaki isimlere baktığımızda Edirne'den Hakkari'ye, Samsun'dan Antalya'ya, doğusundan batısına tüm şehitlerimiz bu topraklar uğruna, bu vatan uğruna canını vermiş. Bu ruhu yaşatmamız lazım" diye konuştu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca da 17 yıldır düzenledikleri tırmanışla ülkenin birlik bütünlüğü için hayatlarını kaybeden, şehit düşen ecdada şükran sunmayı ve gençlere tarihi hatırlatmayı amaçladıklarını ifade etti. 

Törene, Sarıkamış Belediye Başkan Vekili Zekeriya Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak ile Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaklaşık 100 dağcı katıldı.

Konuşmaların ardından başlayan zirve tırmanışında dağcılar, geceyi 2 bin 800 rakımda kamp kurarak geçirecekleri Selim ilçesine bağlı Sarıgün köyüne hareket etti.

Yarın sabah erken saatlerde zirve hedefiyle tırmanışa devam edecek dağcıların aynı gün 3 bin 170 rakımlı Allahuekber Dağları zirvesine ulaşması ve buradaki Meçhul Asker Şehitliği Anıtı'nda düzenlenecek törenin ardından aynı güzergahı takip ederek aşağı inmesi bekleniyor. 

Senin için hazırladığımız haberler