Şarkıcı Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı

12.09.2022 - 13:39 | Son Güncellenme: 12.09.2022 - 13:44

Geçtiğimiz günlerde tutuklanmasının ardından ev hapsi adli kontrolüyle serbest bırakılan Gülşen için mahkeme kararını verdi. Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı. Detaylar...

Şarkıcı Gülşen’in ev hapsi kaldırıldı

AJANSSPOR HABER

Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu'nun geçen nisan ayında sahne aldığı bir mekânda imam hatiplilere yönelik söylediği sözler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan önce hapis cezası alıp daha sonra ev hapsine çevrilmişti. Şimdi ise Gülşen hakkında son karar verildi. İşte detaylar...

Yurtdışına çıkış yasağı sürüyor

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi de iddianameyi kabul etti. 21 Ekim'de hakim karşısına çıkacak Gülşen'in ev hapsi kaldırıldı. Yurtdışı yasağı ve karakol imza şartı getirildi.

Tutuklanmıştı

Gülşen bu ifadesi sonrası adli kontrolün yeterli kalmayacağı iddiasıyla tutuklandı. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de Gülşen'in "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Gülşen kararın ardından Bakırköy'deki Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Ev hapsi verilmişti

Şarkıcının avukatı Emek Emre, İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunuldu. İtirazı üst mahkeme olan İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme ev hapsi şartıyla tahliye kararı verdi.
 

Senin için hazırladığımız haberler