Sarri neden Merih'i tercih ediyor? Açıkladı...

19.12.2019 - 10:24 | Son Güncellenme: 19.12.2019 - 10:24

Sarri neden Merih'i tercih ediyor? Açıkladı...

Milli futbolcu Merih Demiral, Juventus'la üst üste üçüncü maçına çıktı. Teknik direktör Sarri, maçın ardından onunla ilgili övgü dolu sözler sarf etti. 

Sezon başında kadroya katılan Merih, rotasyonda Bonucci, De Ligt ve Rugani gibi isimlerin gerisinde kalmıştı. Ancak Sarri son üç resmi maçta De Ligt'i yedek soyundurdu ve Merih'e ilk 11'de şans verdi. Milli futbolcu da verilen bu şansları iyi değerlendirdi. Son olarak Sampdoria'yı 2-1 yendikleri maçta sahaya 11'de çıkan Merih, geçer not aldı.

Maçın ardından Merih tercihiyle ilgili açıklamalarda bulunan teknik direktör Maurizio Sarri, "Arkadaşlarına geçirdiği harika bir pozitif enerjisi var. Şu anda bunu kullanmaya ihtiyacımız var. Eğer idmanda yüksek enerjili birini görürseniz onu sahaya sürersiniz. Sahada da aynı tutumu göstermeye devam ederse onu orada tutarsınız. Demiral özgüven patlaması yaşıyor. Onun oynamasından daha doğal bir şey yok" ifadelerini kullandı. 

İtalyan teknik adam, 21 yaşındaki oyuncunun birkaç teknik hata yaptığını ancak saha zemininin durumu nedeniyle bunun normal olduğunu kaydetti. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler