Sarri: 'Ronaldo'yu çıkardım çünkü...'

11.11.2019 - 14:24 | Son Güncellenme: 11.11.2019 - 11:28

Sarri: 'Ronaldo'yu çıkardım çünkü...'

Juventus'un yıldız ismi Cristiano Ronaldo, Milan ile oynanan maçın 55. dakikasında oyundan alınmasına tepki gösterip maç bitmeden stadyumu terk etmişti. Teknik direktör Sarri konuyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. 

İtalya Serie A'da 12. haftanın kapanış maçında Juventus evinde Milan'ı konuk etti. Ev sahibi 77'de Dybala'nın golüyle 1-0 kazanırken milli araya 32 puanla lider girmesini bildi.

Ancak maçta ilginç bir an yaşandı. Takımın yıldızı Ronaldo, 55'te oyundan alındı ve yerini Dybala'ya bıraktı.

Maç bitmeden stadı terk etti!

Bu duruma sinirlendiği gözlenen Portekizli oyuncu, yedek kulübesine uğramadan direkt olarak soyunma odasının yolunu tuttu. 

Öyle ki maç bitmeden stadyumu da terk ettiği anlaşıldı Ronaldo'nun.

Sarri: 'Onu çıkardım çünkü...'

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarri ise bunda büyütülecek bir şey olmadığı görüşünde:

"Ronaldo bir problem değil. Öncelikle ona teşekkür etmek lazım çünkü en iyi kondisyonda olmamasına rağmen oynamak istedi. Onu çıkardım çünkü onu iyi görmedim. Eğer çıktığı için kızgınsa bu gayet normal çünkü bu insanların mantalitesi böyle. Hele ki oynamak için büyük bir fedakarlık yapmışlarsa."

Ronaldo'ya tolerans göstermek gerektiğini savunan İtalyan çalıştırıcı, "Her şeyini vermeye çalışan bir oyuncuyu çıkardığınızda beş dakika kendine gelemez. Ben tersi bir durum için daha fazla endişeleniyorum. Geçen ay idmanda dizine bir darbe gelmişti. Dış yan bağlarında ağrısı vardı. Bu yüzden çok fazla idman yapamadı ve her topa vurduğunda orası ağrıyordu." ifadelerini kullandı. 

Ronaldo hafta arasında Lokomotiv Moskova ile oynanan maçın da 82. dakikasında oyundan alınmıştı.

Szczesny'den Ronaldo sözleri!

Takımın file bekçisi Wojciech Szczesny de Ronaldo'nun tepkisiyle ilgili görüşlerini dile getirdi:

"Bir şampiyonun oyundan alınmasına sinirlenmesi normal diye düşünüyorum. Onun kalitesi ve karakterini biliyoruz. Milli aradan sonra fizik olarak daha iyi olacağına eminiz. Hafta boyunca problemler yaşadı. Sezonun en kritik bölümlerinde her zaman yaptığı gibi yine fark yaratacaktır."

Capello, Sarri'ye destek çıktı!

İtalyan teknik direktör Fabio Capello ise Ronaldo'yla ilgili çarpıcı sözler kullandı. Portekizli yıldızın üç yıldır çalım atamadığını savunan deneyimli isim, "Ronaldo şu anda iyi değil. Dybala ve Douglas Costa harika kondisyondalar ve fark yaratıyorlar. Ronaldo gibi birini oyundan almak karakter ister. Sarri iyi iş yaptı. Ronaldo'nun o anki davranışı iyi değildi" dedi.

 

2 yıl ceza alabilir...

Antonio Cassano, Milan karşılaşmasında Allianz Stadyumu'ndan ayrılan Ronaldo hakkında açıklamalarda bulundu.

Tiki-Taka programında konuşan Cassano, "Maç bitmeden önce ayrıldı mı? Bunu yapamazsınız, çünkü anti-doping kontrolü var. 2 yıl ceza alabilir Ronaldo. Ben ceza almamak için acilen stadyuma geri dönmek zorunda kalmıştım" ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler