Satranç sayesinde ilk tatillerini yaptılar

30.01.2018 - 11:40 | Son Güncellenme: 30.01.2018 - 11:40

Erzincan'ın merkeze bağlı Yoğurtlu beldesinde yaşayan Bingöl ailesi, satrançta il birinciliğini kazanan kızları sayesinde, hayatlarındaki ilk tatili Antalya'da yaptı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonalarında, 2 bin 800 sporcu dereceye girebilmek için mücadele etti, aileleri de çocuklarına ve yakınlarına destek olmak için büyük gayret gösterdi.

Video - Satranç sayesinde ilk tatillerini yaptılar

Erzincan'da yaşayan 10 yaşındaki Gül Bingöl de il birincisi olarak katıldığı Küçükler Şampiyonası'nda mücadele ederken, kendisini desteklemek için gelen annesi, babası ve ablası bu sayede beş yıldızlı otelde tatil yapma şansı yakaladı.

Gül, yarışmada 57. sırada yer alsa da ailesine tatil yapma fırsatı sağlamanın mutluluğunu yaşadı.

"Kızımın sayesinde 5 yıldızlı otelde kalıyoruz"

Baba Erdal Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçi olduğunu belirterek, bugüne kadar hiç Erzincan dışına çıkmadıklarını söyledi.

Kızının ilkokul öğretmeninin açtığı kursla satranç oynamayı öğrendiğini anlatan Bingöl, daha sonra katıldığı turnuvalarda. 8 yaşında iki üçüncülük, 9 yaşında iki ikincilik ve 10 yaşında ise iki birincilik kazandığını belirtti.

Bingöl, "Kızım sayesinde 5 yıldızlı otelde kalıyoruz. Burada hem enfes bir tatil yaptık hem de kızımıza destek verdik. Satrancı çok seviyor, umarım daha çok ilerler, belki eğitmen olur." dedi. Erzincan'da iyi bir satranç antrenörüne ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bingöl, antrenörün gelmesi ve kulüp açılması halinde başka çocukların da aileleriyle birlikte Türkiye Şampiyonlarına katılarak sevinebileceklerini kaydetti.

Anne Tülay Bingöl ise kızının satranca başladıktan sonra okul başarısının da arttığını söyledi. Kızının aynı zamanda okul birincisi olduğunu belirten Bingöl, "Daha önce hiç tatile çıkmamıştık, kızımın sayesinde ilk kez çıkabildik." dedi.

Hedefi "büyük usta" olmak

Minik satranççı Gül Bingöl ise birinci sınıfta okulunda açılan satranç kursuna merak edip katıldığını belirtti. Öğretmeninin desteğiyle kendine güvenerek, oyununu geliştirmeyi başardığını vurgulayan Gül, şunları söyledi:

"İlk turnuvada üçüncü olmuştum. Sonra ikinci oldum, en son birinci olarak Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandım. Antrenmanlarımda ablamla maç yapıyorum. İleride kendimi geliştirip büyük usta olmak, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum."

Senin için hazırladığımız haberler