Rusya ve Ukraynalı sporcular, olimpiyatlarda birbirine sarıldı

Orhan Gülek
17.02.2022 - 13:46 | Son Güncellenme: 17.02.2022 - 13:54

Spor haberleri... Ukrayna ve Rusya’nın serbest stil kayakçıları Oleksandr Abramenko ve Ilia Burov madalya töreninde birbirine sarıldı. İşte tüm detaylar

Rusya ve Ukraynalı sporcular, olimpiyatlarda birbirine sarıldı

AJANSSPOR - HABER

Türkiye'nin kuzey komşuları Ukrayna ve Rusya'da aylardır devam eden gerilim gündemden düşmüyor. 2021 yılının son aylarında gündeme gelen Rusya - Ukrayna krizi ile ilgili her geçen gün savaş söylemleri artarak devam ederken, bir güzel olimpiyatlardan geldi. Ukrayna ve Rusya’nın serbest stil kayakçıları Oleksandr Abramenko ve Ilia Burov madalya töreninde birbirine sarılarak poz verdi.

Oleksandr Abramenko, sevincini Ilia Burov’a sarılarak kutladı

Ukraynalı serbest stil kayakçısı Oleksandr Abramenko, çarşamba günü Ukrayna’nın Kış Olimpiyatları’ndaki ilk madalyasını kazanmasının ardından Rusyalı kayakçı Ilia Burov’a sarılarak kutladı.

 "Ukrayna’ya ilk madalyamı kazandırdım"

Erkekler kayak yarışmasında Çinli sporcu Qi Guangpu altın madalya kazanırken, Ukraynalı sporcu Oleksandr Abramenko gümüş madalya Rusyalı Ilia Burov ise bronz madalya kazandı. Oleksandr Abramenko karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, “Bu gümüş madalya için çok mutluyum ve bu oyunlarda Ukrayna’ya ilk madalyamı kazandırdım. Kendimle gerçekten gurur duyuyorum” dedi.

Sporcular, ülkeleri arasında var olan gerginliği kucaklaşarak yumuşattılar

Qi Guangpu ve Oleksandr Abramenko, Pekin’deki derce podyumda ülkelerinin birincilik ve ikincilik bayraklarını tutarken, Rusyalı sporcu Ilia Burov üçüncülük bayrağını taşıdı. Olimpiyatlarda derece alan yarışmacılardan Oleksandr Abramenko ve Ilia Burov ülkeleri arasında var olan gerginliği kucaklaşarak yumuşattılar.

Ukrayna ve Rusya'ya barış çağrısı yaptılar

Ukraynalı iskelet atlet Vladyslav Heraskevych geçen hafta koşusunu bitirirken sonra kameralara “Ukrayna’da Savaş Yok” yazan küçük bir kâğıt açmış ve Ukrayna Olimpiyat takımı ertesi gün barış çağrısı yapmıştı.

Rus Olimpiyat Komitesi işareti olan logoyu işaret etti

Olimpiyatlarda Rusya’ya kısıtlama getirilmesinden sonra, Bronz madalya kazanan Rus patenci Ilia Burov kürsüye çıktığı sırada sol kolundaki Rus Olimpiyat Komitesi işareti olan logoyu işaret etti. Derece alan Rus yarışmacılar, olimpiyatlar bitene kadar Rusya’nın adının ve bayrağının sergilendiği görseller ile kürsüye çıkamayacağı duyuruluştu. Olimpiyat komitesi, Rusya’nın adını ve bayrağını, ülkenin doping skandalında adı geçen Kamila Valieva’dan kaynaklı olduğu bildirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler