Başakşehir'den Trabzonspor'a Transfer Olan Edin Visca'nın İdolü Zidane

Akın Ungan
05.01.2022 - 18:13 | Son Güncellenme: 05.01.2022 - 18:48

Başakşehir'den Trabzonspor'a transfer olan Edin Visca'nın çocukluğu savaşın acıları içinde geçti. O, savaş uçaklarının gölgesinde, Zinedine Zidana olma hayaliyle büyüdü.

Başakşehir'den Trabzonspor'a Transfer Olan Edin Visca'nın İdolü Zidane

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in en istikrarlı, üç sezon arka arkaya gol ve asistte iki haneli skorlar üreten ve şampiyonluk yaşayan nadir isimlerinden olan Edin Visca, artık Trabzonsporlu... Bosna Hersekli yıldız futbolcu, yıllardır Türkiye'de futbol oyunuyor ve o artık fazlasıyla içimizden biri.

Heykeli dikilecek Başakşehirli

Medipol Başakşehir'in bir efsanesi varsa, bu kuşkusuz Edin Visca'dır. Bugün Trabzonspor'a gitmiş olması da bu gerçeği değiştirmeyecektir. Hani, Başakşehir bir futbolcunun heykelini dikecek olsa bunun adın açık ara Edin Visca olur. Boşnak yıldız, savaşın küllerinden doğan bir futbolcu...

Savaşın göbeğinde dünyaya geldi

Edin Visca, 17 Şubat 1990'da Olovo'da doğdu. Olova, o zamanlar Yugoslavya'nın ber şehri olarak geçiyordu. Visca, dünyaya geldiğinde henüz bir rüya olarak görülen Yugoslavya dağılmamıştı. Ancak rüya iki sene sonra bir kabusa dönüşecek ve bağlantısız ülke Yugoslavaya dağılmaya başlayacaktı. 1995 yılına kadar süren ve Yugoslavya her anlamda parçalanmasıyla sonuçlanan iç savaşta en büyük acıları kuşkusuz Boşnaklar yaşadı.

Başımızın üzerinden onlarca savaş uçağı uçuyordu

Edin Visca da bu büyük acılardan kendine düşen payı fazlasıyla aldı. Bilinçaltının şekillendiği 5 yılı savaşın gölgesinde geçti. Babası, savaş boyunca ailesinden 3 yıl uzakta kaldı. Komuşularının savaşta ölümlerine tanıklık etti. Visca o yılları kendi sözleriyle şöyle anlatır: "Savaş başladığında iki, bittiğindeyse 5 yaşındaydım. Ne kadar zor bir dönem olduğnu anlatamam. Babam asker değildi ancak buna karşın tam 3 sene boyunca o da cephede savaştı. Biz küçük bir Boşnak kasabısnda yaşıyorduk ve her gün üzerimizden onlarca savaş uçağı uçuyordu."

İlgini Çekebilir
Ve Edin Visca resmen Trabzonspor'da! KAP açıklaması geldi
Habere Git

Komşumuz, babamın 2 metre ötesinde şehit oldu

Savaşın izlerini yıllarca ruhunda taşıdığını anlatan Visca, "Annem ve kardeşlerimle birlikte hayatta kalabilmek için elimizden ne geldiyse yapıyorduk. Savaşın üzerinden yıllar geçse de babam hâlâ o günlerin psikolojisinden kurtulmuş değil. Çok sevdiğim 21 yaşlarındaki bir komşumuzun bababım sadece 2 metre ötesinde şehir olduğunu öğrendiğimde dünya başıma yıkılmıştı adeta" diyor.

İlgini Çekebilir
Başkanlar, Edin Visca transferinin perde arkasını anlattı
Habere Git

Sokaklarda idolü Zinedine Zidane'dı

Zorluklar savaş sonrası da devam etti. Visca Ailesi, maddi olarak parlak bir duruma sahip değildi. Ve bu durumdaki bir çok ailenin çocuğunda olduğu gibi Edin de futbola sarıldı ve meşin yuvarlağı bir kurtuluş kapısı olarak gördü. 90'lar ve 2000'lerin ilk yarısındaki bir çok çocuk ve genç futbolcu adayı gibi onun da en büyük idolü Zinedine Zidane. Visca da sokakta Cezayir asıllı Fransız yıldızı taklit ederek, büyüyordu. Zidane kadar gösterişli değildi ama bir kanat oyuncusunda aranan hız, teknik ve çalışkanlığığa da fazlasıyla sahipti. Gerçek bir görev adamıdır.

15 yaşında ancak bir kulübe girdi

Edin Visca, alisenini okumaya öncelik vermesini istemesine karşı futbol topunun peşinden koştu ve ona büyük bir tutkuyla bağlandı. Ancak 15 yaşına kadar kulüpsüz olarak geçirdi. Sokaklarda yetişti. 2005 yılında Buducnost Banoici'nin altyapısna girdi. Bir yıl içinde Bosna Hersek'in genç takımına çağrılmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Göksel Gümüşdağ 10. önemli oyuncusunu sattı! İşte giden yıldızlar...
Habere Git

Bosna'nın en önemli kulübene transfer oldu

2009'da da sadece 1 maç oynayıp 1 gol attğı Buducnost Banovici'nden ülkenin en önde gelen kulüplerinden Zeljeznicar Sarajevo'ya transer oldu. Zeljeznicar'da 48 maçta forma giydi. 10 gol ve 3 asistli bir performans ortaya koydu. 16 Ağustos 2011'de o zamanki adı Büyükşehir Belediye İstanbulspor olan bugünün Medipol Başakşehir'ine 400 bin Euro bonservis bedeliyle transfer oldu.

Başakşehir'de 11 yıllık macara

Ve Visca'nın Başakşehir macerası Ocak 2022'ye kadar yaklaşık 11 yıl sürdü. Yıllarca İstanbul'un büyükleri; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe tarafından da transfer edilmek istendi. Ancak yüksek bonservis bedeli bu transferi her defasında namümkün kıldı. Edin Visca, üç büyüklere değil onlara her daim kafa tutan Trabzonspor'a yar oldu, 31 yaşında.

Senin için hazırladığımız haberler