Fenerbahçe’nin yeni transferi Joao Pedro’nun artıları ve eksileri

Ali Bozkurt
16.07.2022 - 17:39 | Son Güncellenme: 17.07.2022 - 10:03

Fenerbahçe'nin yeni transferi Joao Pedro, yaptığı mücadele ve gollerle dikkatleri üstüne çekiyor. Peki kimdir ve artıları ve eksileri nedir? İşte detaylar...

Fenerbahçe’nin yeni transferi Joao Pedro’nun artıları ve eksileri

Ali BOZKURT -AJANSSPOR ANALİZ

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, bir süredir Galatasaray’ın gündeminde olan Joao Pedro ile anlaşma sağladı. Rotasını Türkiye’ye çeviren Brezilya asıllı İtalyan futbolcunun analizi…

Joao Pedro profili

Fenerbahçe’nin yeni transferi Joao Pedro, merak ediliyor ve hakkında çok soru soruluyor. İşte tecrübeli orta saha oyuncusunun analizi…

- Yaş: 30
-  Mevkii: Forvet arkası
-  Ülke: İtalya – Brezilya

Yarı Brezilya Yarı İtalya

Brezilya’da dünyaya gelen Pedro, genç yaşta geldiği İtalya’ya futbolunu geliştirdi. Tecrübeli oyuncu İtalya A Milli Takım forması giydi. Futbolcuyu mücadelesiyle İtalyan son vuruş olarak Brezilyalı olarak tanımlayabiliriz. 

Joao Pedro’nun artıları: Hareketli bir oyuncu

Joao Pedro, takım hücumdayken devamlı hareket halinde olan bir oyuncu. Toplu ya da topsuz mesafe kaydediyor. Arkadaşlarına hem alan hem opsiyon yaratıyor. Aksiyonların içinde yer alıyor.    

Bitiriciliği çok başarılı

Pedro’yu tam bir santrafor olarak görmemek gerekiyor. Ceza alanı içine girdiği zaman bitiriciliği ile ön plana çıkıyor. İsabetli şutlarıyla dikkat çekiyor. Tek vuruşta tam bir uzman. Ceza alanı içinde topu önünde görüp tek vuruşla ağlara gönderdiği bir çok pozisyon bulunuyor.

Top saklar

Sırtı dönük pozisyonlarda topu iyi saklıyor. Ceza alanı içinde veya dışında sırtı dönük olduğu pozisyonlarda fiziğini iyi kullanıyor. Topu saklayarak ya kendisine ya arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor. Ceza alanı içinde sırtı dönük pozisyonlarda dönerek çektiği şutlarla skor üretebiliyor. 

Sırtı dönükken etkili

Takım hücum hazırlığı yaparken orta alanda kazandığı toplarla oyun yönünü değiştirmesini seviyor. Sırtı dönük şekilde topu aldığında olmasına rağmen iyi bir oyun görüşü olan Pedro, kanatlara attığı paslarla pozisyon yaratıyor. Hızlı kanat oyuncuları İtalya oyuncunun etkinliğini arttırıyor.

Mücadeleyi sever

Her zaman hareketli olan Pedro, mücadelesiyle ön plana çıkıyor. Kaptırdığı topu tekrar kazanmak rakip oyuncunun peşini asla bırakmıyor.  Fizik gücünün iyi olmasından dolayı oyun içinde kendini unutturmuyor her zaman aktif kalıyor. 

Hızlanma ve çalım atarken başarılı 

Driplingleri çok başarılı değil ama topu ayağına aldığı zaman estetik çalımlar atabiliyor. Ayrıca hızlanma özelliği ile rakiplerini geride bırakarak kendini gösterebiliyor. Rakip oyuncuları ters çalımları ve ona yetişememesi nedeniyle faul yapmak durumunda kalabiliyor. Fenerbahçe’nin iyi frikikçileri bulunduğunu göz önüne alırsak Pedro bu konuda ciddi bir avantaj sağlayacak.

Hava toplarında iyi

Pedro gerek savunmadan kendisine atılan uzun hava topları gerekse ceza alanı içine gelen ortalarda kafa hakimiyeti olan bir futbolcu. Oyuncunun sert kafa vuruşları bulunuyor. Kafasını sadece kaleye şut çekmek için kullanmıyor zaman zaman topu arkadaşlarına indirip asist yapıyor. 

Joao Pedro’nun eksileri: Savunması zayıf

Hücumdayken son derece etkili bir profil çizen Pedro’nun savunma konusunda eksiklikleri bulunuyor. Kendi sorumluluğundaki oyuncu atağa katıldığında onu karşılamada sıkıntı yaşayabiliyor. Takım top kaybı yaşadığında hızlı bir şekilde geri dönüp pozisyonunu alamadığı oluyor. 

Bölgesini terk ediyor

Pedro, santrafor değil ama kendini bazen ön bölgede kendini konumlandırıyor. Bu da özellikle savunma konusunda sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Takım dengesi bozuluyor. Bu konuda uyarılması gerekiyor. 

Ara pas konusunda eksik

Her ne kadar sırtı dönükken çok başarılı paslar atsa da inceci bir oyuncu değil. Ara ve uzun pas atarak riske girmiyor. Daha çok yakınındaki arkadaşına topu veriyor. Pas vermesi gereken yerlerde bazen şut çekerek tercih hatası yapabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler