Juventus Yolsuzlukla Suçlanıyor Ronaldo İtalya Girerse Tutuklanabilir

25.10.2022 - 13:27 | Son Güncellenme: 27.10.2022 - 15:16

İtalyan savcılar Juventus'u 202 milyon Euro zararı gizlemekle suçluyor. Davada ifade vermeyi reddeden Ronaldo, İtalya'ya girerse tutuklanabilir. İşte detaylar.

Juventus Yolsuzlukla Suçlanıyor Ronaldo İtalya Girerse Tutuklanabilir

AJANSSPOR HABER

İtalyan devi Juventus'un yargıyla başı dertte. Bu sezon şampiyonluk yarışında gerilerde kalan Torino'nun siyah beyazlı kulübünün yönetimi mali yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. Yargının hedefinde başkan Andre Agnelli ile asbaşkan Pavel Nedved başta olmak üzere toplam 16 yönetici yer alıyor.  Crtisano Ronaldo'nun da tutuklanma ihtimali var!

203 milyon Euro  zararı gizlediler

Spor ekonomisi uzmanlarından İsmail Şayan, İtalyan savcıların Juventus'u mali hileyle suçladığını yazdı. Şayan, kulübün zararını örtmek için transferleri araç olarak kullanmakla suçlandığını kaydederek, "Transfer kazançları başta, bazı suni rakamlar yaratarak kulübün 3 yılda 203 milyon Euro zararı gizlendi" dedi. Transfer gelirlerine dayalı manipülasyon iddialarının İtalyan futbolunda her dönem ortaya atıldığını kaydeden Şayan, "Ama bugüne dek sadece iki kulüp ceza aldı: Chievo ve Cesena. Vakada cezayı sağlayan, dinleme kayıtlarıydı" diye yazdı.

Kâğıt üzerinden kar büyütülüyor

Kulüplerin oyuncu satışında genelde kâğıt üzerinde satış tutarını büyüttüğünü ve böylece kârı da artırdığını anlatan Şayan, "En temiz yöntemi 'takas'tır. İki oyuncu karşılıklı kulüp değiştirir, para hareketi yoktur ama ikisine de kâğıt üzerinde büyük bir değer biçilir, bu da kârı büyütür ve her iki kulübü de kâğıt üzerinde kurtarır. Zarar veya negatif özsermayeye düşüş engellenir" dedi.

İlgini Çekebilir
Ronaldo'dan manidar paylaşım!
Habere Git

Ronaldo İtalya'ya girerse tutuklanır

Özellikle genç oyunculara biçilen değerlerin spekülatif olduğuna işaret eden Şayan, savcıların geçen Nisan ayında açılan davada Transfermarkt değerlerini baz aldığını ama ciddi bulunmadığı için hakim tarafından reddedildiğini hatırlattı. Bu sayede 11 kulüp ve 59 yöneticinin paçayı sıyırdığını belirten Şayan, "Savcılar 'yeni kanıtlar ışığında' yeniden Juve'nin peşindeler. Ronaldo da ifade vermek üzere çağrıldı ancak reddetti. Sonucu şu: Muhtemelen İtalya'ya girişi sorun olacak, Maradona'daki gibi İtalya'ya girdiğinde tutuklanacak. Juve'nin borsada olması, 'yatırımcıları yanıltmak/dolandırmak' suçlamasını da getirebilir, iş büyük" dedi.

UEFA Juventus'a soruşturma açabilir

Bu iddiaların kanıtlanması durumunda, UEFA'nın da Juventus Kulübü hakkında bir soruşturma açması gündeme gelecek. Transfer karlarının gerçekten manipüle edildiği ortaya çıkarsa, Juve'nin UEFA'ya sunduğu tüm FFP rakamlarının da yeniden kontrol edilmesi gerekecek. UEFA’nın böyle bir soruşturmayı gerek görmemesi durumunda ise Avrupa futbolunun patronu çok ciddi eleştiriler alabilir.

Senin için hazırladığımız haberler