Savcılık, Parma ve Chievo'nun küme düşürülmesini istedi
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
İtalya futbolu yeni bir kaos ile karşı karşıya. Çizme'de federal savcı, Serie A ekiplerinden Chievo'nun evrakta sahtecilik nedeniyle; Serie A'ya yükselen Parma'nın ise şike nedeniyle küme düşürülmesini talep etti.

Son 5 Haber

Ayhancan Güven, Intercontinental GT Challenge'ın Suzuka 1000 ayağında 3. oldu

Eski Galatasaraylı futbolcu Wilfried Zaha kulüp arıyor

Yüksel Yıldırım'dan hakkındaki paylaşıma flaş cevap: "Bu akşam kulübe gel"

Alvaro Arbeloa, eski takımına çelme takarak tarihe geçti!

Mauro Icardi bugün imzayı atıyor! İşte yeni takımı...
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor

Savcılık, Parma ve Chievo'nun küme düşürülmesini istedi
İtalya’da federal savcı Parma’nın şike yaptığı gerekçesiyle Chievo’nun ise finansal evraklarda sahtecilik yaptığı gerekçesiyle Serie B’ye düşürülmesi talebinde bulundu. 16 Temmuz’da gündeme bomba gibi düşen açıklamanın ardından savcılığın talep ettiği cezanın da detayları belli oldu.
Savcılık 2017-2018 sezonunda Serie A’ya yükselmeye hak kazanan Parma’nın küme yükselme hakkı elinden alınmasını, Parma’nın yerine Palermo’nun Serie A’ya yükselmesi ve Parma’nın 2018-2019 sezonuna -2 puanla başlamasını talep etti.
Chievo’nun ise Serie B’ye düşürülmesi ve 2017-2018 sezonunda küme düşen Crotone’nin Serie A’da kalması ve Chievo’nun yeni sezona Serie B’de -15 puanla başlaması talep edildi.
Parma için savcının alternatif talebi ise Serie A'da oynamalarına engel olunmaması ancak 2018-2019 sezonuna -6 puanla başlaması yönünde. Savcılık ayrıca Spezialı oyunculara maça asılmamaları yönünde mesaj atan Parma forveti Emanuele Calaio'ya ise 4 yıl futboldan men cezası verilmesini talep etti. (Sözcü)