Save a dog paylaşımı nedir ve nasıl yapılır? Instagram'da hikaye ekleme...

11.06.2021 - 17:28 | Son Güncellenme: 11.06.2021 - 17:37

Instagram kullanıcıları yeni güne "Save a dog" paylaşımlarıyla uyandı. Peki, "Save a dog" paylaşımı nedir ve nasıl yapılır?

Save a dog paylaşımı nedir ve nasıl yapılır? Instagram'da hikaye ekleme...

Her yıl 21 Haziran'da Çin'de düzenlenen Yulin Köpek Eti Festivali'ne sosyal medyadan tepki yağıyor. Çin'deki festivalde yüzlerce köpeğin öldürülmesi ve bu görüntülerin internete servis edilmesinden ötürü "Save a dog" adında yeni bir girişim yapıldı. Bu girişim sayesinde köpeklerin, dahası canlıların kurtarılması hedefleniyor. Binlerce Instagram kullanıcısı, Save a dog gönderilerini hikayelerinde paylaşarak köpeklerin kurtarılması için bir nevi farkındalık yaratıyor. Peki, Save a dog kampanyasına nasıl katılım sağlanır?

SAVE A DOG NEDİR?

"Bir köpeği kurtar" şeklinde Türkçe'ye çevrilebilecek "Save a dog" mottosu, Instagram'da yaygınlaşan bir etkinlik. Bu etkinlikte, köpeklerin kurtarılmasına ilişkin bir fotoğraf paylaşımı yapılıyor. Bu fotoğrafı "Hikaye ekle" üzerinden paylaşmanız yeterli. Bir paylaşımın 1 Cent şeklinde değer gördüğü iddia edilen fotoğrafı, kısa sürede binlerce kişi hikayesine ekledi.

Yukarıdaki görseli "Hikaye ekle" butonuyla paylaşarak siz de "Save a dog" etkinliğine katılabilirsiniz.

Senin için hazırladığımız haberler