Savunmada tepetaklak oldu

08.07.2020 - 23:57 | Son Güncellenme: 08.07.2020 - 23:57

Galatasaray, Süper Lig'in 31. haftasında konuk olduğu Alanyaspor deplasmanında 4-1'lik mağlubiyet yaşadı. Bu sonuçla birlikte bu sezon kalesinde 33 gol gören Galatasaray'ın salgın öncesi ve sonrası savunma performansı siyah ve beyaz kadar farklı.

Savunmada tepetaklak oldu

Hasan BEGDİLİ - AJANSSPOR

Koronavirüs salgını sebebiyle mart ayında futbola ara verilirken, Galatasaray ligin şampiyonluk adaylarından biriydi. Ancak Cimbom lige dönüşte savunma anlamındaki kilit oyuncularını kaybetti.

Fatih Terim'in vazgeçilmezlerinden olan Marcao antremanda sakatlanırken, salgın arasının ardından ligde oynanan ilk hafta olan Çaykur Rizespor maçının 15. dakikasında Muslera'nın ayağı kırıldı.

Bu eksiklerle 8 haftalık mini lige merhaba diyen Galatasaray kendisini bir savunma krizinin içinde buldu.

Sarı kırmızılı takım salgın sonrası oynanan 5 haftada kalesinde 13 gol gördü. Cimbom böylece salgın sonrasında ligde en fazla gol yiyen takım oldu.

Salgın arasının ardından oynadığı her maçta kalesinde gol gören Cimbom, salgın öncesinde oynadığı 26 haftada kalesinde sadece 20 gol görmüştü. Galatasaray'ın yediği 20 golle bu alandaki en başarılı takım olarak dikkat çekiyordu.

Galatasaray'ın salgın sonrası aldığı sonuçlar

  • 27. hafta: Çaykur Rizespor 2 - 0 Galatasaray
  • 28. hafta: Galtasaray 3 - 3 Gaziantep
  • 29. hafta: Başakşehir 1 - 1 Galatasaray
  • 30. hafta: Galatasaray 1 - 3 Trabzonspor
  • 31. hafta: Alanyaspor 4 - 1 Galatasaray

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler