Schalke dibe vururken, Can yükselişe geçti!

16.12.2020 - 16:47 | Son Güncellenme: 16.12.2020 - 16:48

Almanya Ligi'nde hem mali hem de sportif açıdan dibe vuran Schalke 04, Bundesliga'da son sırada. Schalke'de oynayan genç yetenek Can Bozdoğan takımı kötüye giderken, oyun olarak yükselişe geçti. David Wagner sonrası Baum da Can'a olan övgülerini sürdürdü. İşte detaylar...

DIŞ HABER-AJANSSPOR

Almanya Ligi ekiplerinden Schalke'de forma giyen Can Bozdoğan'a teknik direktörü Manuel Baum'dan övgü geldi. Geçtiğimiz Haziran ayında Schalke ile Bundesliga'da ilk maçına çıkan Can Bozdoğan forma giydiğinde Alman ekibi adına işler kötü gidiyordu. O günlerde orta sahada dripling yeteneği ve aktif görüntüsüyle Schalke taraftarından alkış almıştı. Teknik direktörler değişti ama Can Bozdoğan'a olan övgüler değişmedi.

Can Bozdoğan'a Baum'dan övgü

Can'ın ilk kez Schalke formasıyla Bundesliga maçı oynamasının ardından 6 ay geçti ve Maviler'de işler iyiye gitmedi. David Wagner dönemindeki kötü performansın ardından teknik direktörlük görevine Manuel Baum getirildi. Wagner, "Can Bozdoğan çok yetenekli bir oyuncu. Bize büyük katkı verecek" demişti. Baum da genç yeteneklere şans verilmesi gerektiğini anlattı ve Can Bozdoğan hakkında konuştu.

"Topa agresif ve çok iyi bir oyuncu"

Baum yaptığı açıklamada, "Benim için Can Bozdoğan topa karşı inanılmaz agresif olarak gördüğüm, topla da çok iyi oynayabilen bir oyuncu. Onunla konuşmalar yaptım. Çok genbç bir oyuncu. Sorumluluk almak istiyor. Bazen işler istediğimiz gibi gitmediğinde de demoralize oluyor. Kötü maçlar çıkarsak bile, Can hatalar yapsa bile onun çok iyi bir oyuncu olduğu fikrim değişmez" ifadelerini kullandı.

Schalke ligin dibinde

Ligde son sırada bulunan Schalke ligde son olarak Augsburg ile deplasmanda karşılaştı ve sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Can Bozdoğan bu maçta oyuna 20. dakikada Uth'un yerine girmişti. Türk kökenli Alman futbolcu bu sezon 8 maçta 440 dakika süre aldı ve henüz skora katkı sağlayamadı. Hocaları, skora olan katkısından ziyade oyuna katkısını öne çıkarıyor.

Daha önce Köln'de de oynayan Can Bozdoğan, Almanya U-17 Takımı'nda 2018'de 3 maçta 1 gol atmıştı. Orta sahanın merkezinde ve solunda oynayabilen futbolcu farklı pozisyonlarda oynamasıyla da dikkati çekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler