Schalke'nin transfer planını Şenol Güneş suya düşürdü!

23.06.2021 - 11:48 | Son Güncellenme: 23.06.2021 - 12:03

Alman ekibi Schalke, EURO 2020'de daha da parlayacağını düşündüğü Ozan Kabak konusunda yanıldı. Peki Schalke, Ozan için ne karar verdi? İşte detaylar...

Schalke'nin transfer planını Şenol Güneş suya düşürdü!

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

Bonservisi Schalke'de bulunan ve Premier Lig ekibi Liverpool'da geçen sezon kiralık olarak oynayan milli futbolcu Ozan Kabak ile ilgili son durumu Alman basını yazdı. Ozan Kabak yeni sezonda hangi takımda olacak? Detaylar haberde...

EURO 2020 performansı Schalke'yi üzdü

Bild'de yer alan habere göre; Schalke yöneticileri Ozan Kabak'ın satışı için Türkiye Milli Takımı'nda değerinin daha da artacağını öngördü. Ancak; EURO 2020'de Türkiye Milli Takımı başarısız bir performans sergiledi ve Ozan Kabak ile ilgili tüm öngörüler suya düştü. Kabak, şu anda satış listesine konulmuş durumda.

Değeri artmadı, geriledi

Haberde, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Ozan Kabak'ı 11'de değerlendirmeyi düşünmemesi sebebiyle futbolcunun piyasa değeri artmadı tam aksine yönde geriledi. Bu durum Schalke'yi de pazarlama stratejisi açısından sıkıntıya soktu. 

Schalke'nin yüksek bir bonservis bedeli beklentisi var

Schalke yönetimi Ozan Kabak'ın satışından ciddi bir gelir bekliyor. Galatasaray, 11 milyon Euro'ya futbolcuyu Stuttgart'a satmış ve Schalke de 15 milyon Euro bedelle milli stoperi renklerine bağlamıştı. Daha önce 45 milyon Euro değer biçilen futbolcunun şu anda transfermarkt verilerine göre; 25 milyon Euro değerinde olduğu ifade edildi. Liverpool, futbolcu için yaklaşık 20 milyon Euro ödemeye yanaşmamıştı.

Hangi takımlarla transferde anıldı?

Ayrıca Liverpool'un Leipzig'den Ibrahima Konate için 40 milyon Euro yatırım yaptığı ve Ozan Kabak'ın bonservisini almayı düşünmediği hatırlatıldı. Bu arada Ozan Kabak'ın adı Leicester City, Newcastle United, Crystal Palace, Nice ve Rennes kulüpleriyle anılıyor. Schalke, futbolcudan zarar etmek istemiyor.

Geçen sezonki performansı 

Daha önce Premier Lig'de oynama hayali kurduğunu ve Liverpool'da kalmak istediğini söyleyen ancak; olumlu bir dönüş alamayan Ozan Kabak, geçen sezon Merseyside ekibinde 13 maçta oynadı. Futbolcu, Schalke'de ise 14 maçta görev almıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler